Kamçılı şenliğine tepki

Kamçılı şenliğine tepki

Diyarbakır'ın (Amed) Dicle(Pîran) ilçesinin Durabeyli (Daratê) köyünde bir hafta sürecek olan kamçı şenliği oyunları başladı. Şenliğe tepki gösteren eski milletvekili Sibğetillah Seydaoğlu bu tür etkinliklerin İslam yeri olmadığını söyledi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da her yıl Mayıs ayının sonunda başlayarak bir hafta süren Kamçılı şenliği oyunları başladı. Dicle’nin Duranbeyli köyünde 70 köyde gençlerin bir araya geldiği şenliğe 100’e yakın genç katıldı. Diyarbakır eski milletvekillerinden Sibgetullah Seydaoğlu, Kamçılı Şenlik oyunlarına tepki göstererek bu tür oyunların İslam’da yeri olmadığını söyledi.

 

Çevre köy ve mezralardan aralarında kadınlarında yer aldığı çok sayıda kişi şenlik için sabahın erken saatlerinden itibaren Durabeyli köyüne geldi. Şenlik için okunan mevlidin ardından çok sayıda çocuğun sünnet ettirildiği şenlikte, daha sonra köy meydanında iki gruba ayrılan gençler, kamçıyla saatlerce dövüştü.

 

Kamçı oyununda gençler arasında yer yer kavgalar başladı. Yüze vurmanın, yumruk ve tekme atmanın yasak olduğu oyunda kamçıyı en fazla elinden düşüren grup mağlup kabul ediliyor. Vücuduna kamçı isabet eden çok sayıda gencin vücudunda yara oluştuğu gözlendi.

 

Kamçılı oyuna tepki gösteren Diyarbakır eski milletvekillerinden Sibgetullah Seydaoğlu, şiddet dolu gösteriye karşı olduğunu belirterek, "Geleneğimizde ve dinimizde bu tür şiddet içeren oyunlar yok dedi" dedi. (Osman İçli /Sedat Aslan -İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler