Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Diyarbakır'da

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Diyarbakır'da

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güzeloğlu, davetlerini kabul edip, kente gelen Malkoç'a teşekkürlerini iletti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malkoç, çok kadim bir şehir olan Diyarbakır'ın, tarihte önemli yerinin olduğunu söyledi.

Malkoç, "Diyarbakır'da veya bu bölgede onlarca insan var. Aile içerisinde kavgaları barıştırmış, akrabalar arasındaki kavgaları sulha erdirmiş veya aşiretler arasındaki kan davalarını sona erdirmiş o köyün, mahallenin, beldenin, ilçenin veya ilin büyük önderleri, kanaat önderleri… Bunlar, güçlerini anayasadan veya yasadan almazlar. Bunlar, güçlerini toplumun geleneklerinden alırlar. İşte, bir sulh kurumu olan, devletle vatandaş arasında bir uzlaşma kurumu olan Kamu Denetçiliği, yüzyıllardan beri toplumda bu görevi gören insanlarla bugün buluşmaya geldi." dedi.

"İdare ile vatandaş arasında sorunları tespit etmeye çalışacağız"

Kamu Denetçiliği Kurumu olarak vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyeceklerini anlatan Malkoç, "Biz, tarihimiz boyunca Diyarbakır'ı Şam'dan, Bağdat'tan, Halep'ten veya Erbil'den, Musul'dan ayırmış değiliz. Diyarbakır aynı zamanda Bosna'dır, tıpkı Trabzon'un Medine ve Mekke ile bağlantısı gibi, Diyarbakır aynı zamanda İstanbul'dur. Güzel olan şey, biz yüzlerce yıl bu coğrafyada kardeşçe yaşadık, sulh içinde yaşadık. Bunu bozmaya çalışanlar oldu. Bunlara yurdumuzun içerisinden yardım etmeye, iş birliği yapmaya çalışanlar oldu. Çok şükür. Bunlar önemli ölçüde temizlendi. Kamu Denetçiliği Kurumu olarak biz, 'Halkın avukatıyız.' dedik. Bu anlamda dertleri de sıkıntıları da dinleyeceğiz. İdare ile vatandaş arasında sorunlar varsa onları da tespit etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Malkoç ile Güzeloğlu'nun karşılıklı hediyeleşmesinin ardından ziyaret sona erdi. Makam ziyaretinden sonra Malkoç, Güzeloğlu ve beraberindekiler, İçkale'de bulunan tarihi mekânları gezdi.

Ziyaret ettiği Hazreti Süleyman Camii'nde incelemelerde bulunan Malkoç, burada yetkililerden bilgi aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler