Kamu hizmetlerinde eksik gördüğünüzde bize gelin

Kamu hizmetlerinde eksik gördüğünüzde bize gelin

Diyarbakır'da kanaat önderleriyle görüşen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kamu hizmetlerinde eksiklik gören vatandaşların, kendilerine kolaylıkla müracaat edebileceklerini belirtti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakır'a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı düzenledi.

Bir otelde gerçekleşen görüşmede Malkoç, katılımcılara Kamu Denetçiliği Kurumunu anlattı.

Diyarbakır'ın Anadolu tarihi açısından büyük önemi olduğunu belirten Malkoç, bu itibarla kentteki sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumunun görevi, devletle vatandaş arasında çıkan sorunlarda bu sorunları çözmek. Biz, halkın avukatlığını yapıyoruz. İdareye de verdiğimiz kararlarda yol gösteriyoruz. Aklınıza hangi konu gelirse gelsin, mesela belediye hizmetleri alırken eksik, noksanlık olursa veyahut da belediyede çalışanların bir kusuru, kabahati olursa 'Mahkemeye gitmeden bize gelin.' diyoruz. Çünkü mahkemeye gideceksiniz, harç ve pul parası vereceksiniz. Belki avukat tutacak, dilekçe yazacaksınız. Bunlara hiç gerek yok. Cep telefonundan bile yazıp bize gönderebilirsiniz. Arkadaşlar sonradan sizden belgeleri isterler." dedi.

"Derdinizi iki satır yazın, bize gönderin"

Kamu Denetçiliği Kurumuna kolay bir şekilde müracaat edilebildiğini bildiren Malkoç, şunları söyledi:

"İster mektupla, ister faksla, ister elektronik ortamda derdinizi, meramınızı iki satır yazın, bize gönderin. Kolay başvurulduğu gibi sizden harç istemiyoruz, pul parası istemiyoruz. Bir de 6 ay gibi kısa sürede karar veriyoruz. Diyelim ki sizin herhangi bir kamu kurumuyla ilgili, verdiği hizmetlerle ilgili şikâyetiniz bize geldi. Biz oturuyoruz, bakıyoruz. Vatandaşın haklılığına kanaat getirirsek ilgili belediyeyi, müdürlüğü, bakanlığı veya bakanlığın yetkilisini arıyoruz. 'Bak, Diyarbakır'da Şeyhmus Yılmaz'ın bir şikâyeti var. Biz inceledik, şikâyetinde haklı. Bunu düzeltin.' diyoruz. Çok değerli arkadaşlarımız var. Devleti de milleti de yakından tanıyor. Biz de bu kurumu tanıtmak ve derdinizi dinlemek için sizlerle bir araya geldik."

"Kamu hizmetlerinde eksik gördüğünüzde bize gelin"

Kurumlarının, devletle vatandaş arasında sorun ve sıkıntı varsa mahkemeye gitmeden çözebildiğini kaydeden Malkoç, "Suç varsa zaten sayın savcım suçlunun yakasına yapışır. Ama kamu hizmetlerinde bir aksaklık, noksanlık varsa devlet, sizin aranızda yüzyıllarca gelen bu hakemlik veyahut da anlaşma, arabuluculuğu anayasal bir kurum haline getirmiş. Bizim için özel bir kanun çıkarmış. O açıdan sizler aracılığıyla değerli Diyarbakırlı arkadaşlarımıza, 'Kamu hizmetlerinde memnun olmadığınız yerlerde veya kamu hizmetleri sunulurken eksik, kusur gördüğünüzde bize gelin. Biz size yardımcı olalım.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Kamu Denetçiliğinin Türkiye çapında kanaat önderleriyle başlayan buluşmalar zincirinin ilkinin sayın başdenetçimizin tensipleriyle Diyarbakır'dan başlamasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendisine, Diyarbakır'ımıza dönük bu özel ilgisi ve bir dizi toplantının bizde başlaması dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Toplantıya; Malkoç ve Güzeloğlu'nun yanı sıra Diyarbakır milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ile kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler