“Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır”

“Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır”

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Mersin İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Mustafa Kemal Başaralı, hiç umulmadığı bir anda herkesin kana ihtiyacı olabileceğine dikkat çekti.

Mersin İl Sağlık Müdürü Kemal Başaralı, Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik ve müdürlüklerde görevli personeli, Kızılay’a kan bağışında bulundu.  İl Sağlık Müdürlüğünde kan vermenin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak “Kan Verme” etkinliği düzenlendi.

Başaralı, “ Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Hiç ummadığımız bir anda kendimizin veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olabilir. Kan özelliği itibarıyla üretilebilen bir ürün değildir. Sadece sağlıklı insanlardan temin edilebilir. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmakta” dedi.

Kan bağışının önemine vurgu yapan Başaralı “Sağlık çalışanları olarak bizler sadece ellerimizle değil, Kızılaya kan bağışında bulunarak da şifa dağıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Kan vermek insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlatıyor. 18-65 yaş arasında ki her sağlıklı insanın yılda 2-3 kez kan bağışında bulunmasında fayda var. Unutmamak lazım bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir” dedi.  (Osman Öksüz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.