Kan bağışında bulunmak insani ve erdemli bir davranıştır

Kan bağışında bulunmak insani ve erdemli bir davranıştır

Kızılay Kan Bağışı TIR'ını ziyaret ederek kan bağışında bulunan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, kan bağışında bulunmanın insani ve erdemli bir davranış olduğunu belirterek, kan bağışının önemine dikkat çekti.

HÜDA PAR, kan bağışının önemine dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanından bulunan Kızılay Kan Bağışı TIR'ını ziyaret ederek kan bağışında bulundu.

Kan bağışının önemine dikkat çekmek için HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Teşkilatı, İlçe Merkez Teşkilatı ile Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından toplu bir şekilde kan bağışında bulundular.

Kan bağışıyla ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, kan bağışının önemine dikkat çekti.

Durmaz, "Kan bağışında bulunduk. Kan bağışı fayda getiren bir eylemdir. Parti olarak ara ara kan bağışında bulunuyoruz. Kan bağışının insanlara faydalı olduğu her fırsatta dile getiriyoruz. Kan bağışında bulunmak insanlığa topluma karşılıksız fayda vermektir. Kan bağışında bulunmak insani bir durum ve erdemli bir davranıştır. Toplumumuzun da buna ihtiyacı vardır. Toplumda iyi hasletlerin geliştirmenin önemli yollarından bir tanesi de karşılıksız iyilik yapmaktır. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bir Hadis-i Şerifinde 'İnsanların en hayırlısı topluma faydalı olandır.' buyuruyor. Bu anlamda bizler de toplumun faydası için hayırlı ve topluma fayda veren nesillerin yetişmesi için çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Konuşmasının davamın da Türkiye'de kan bağışının nüfusa oranla çok düşük olduğuna dikkat çeken Durmaz, "Gelişmiş ülkelerde nüfus oranına göre kan bağışı yüzde dörtlerdeyken ülkemizdeyse yüzde bire tekabül etmektedir. O yüzden toplumda bilincin oluşması duyarlılığın oluşması gerekiyor. Bizler de toplumda duyarlık, bilinç ve farkındalık oluşturmak adına kan bağışında bulunduk. Bu gibi çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.  

Kan bağışının ardından HÜDA PAR heyeti, Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu'yu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.