"Kan sürekli ihtiyaçtır"

"Kan sürekli ihtiyaçtır"

​Adıyaman'da Kızılay tarafından kurulan kan bağışı çadırına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızılay Adıyaman Şubesi tarafından Demokrasi Parkı'na kurulan kan bağışı çadırına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kızılay Adıyaman Şube başkanı Bekir Uyanık, kentte sürekli kan bağışı aldıklarını belirtti.

Uyanık, "Kan bağışına sürekli ihtiyacımız vardır. Kan, geçici değil sürekli ihtiyaç duyulan bir maddedir. Kanın tek kaynağı insandır. Sentetik olarak elde edilemeyen tek sıvı kandır. Bu nedenle ihtiyaç sahipleri adına insanlarımızın 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı vatandaşımız yılda en az, erkekler için dört, kadınlar için üç sefer kan verebilme şansına sahiptirler. Kan verdikleri zaman hem kendileri için hem toplumda kana ihtiyaç duyanlar için büyük bir iyilik yapmış olurlar. Adıyaman’ımızda bu konuda halkımızın duyarlılığı iyi, ancak bu yeterli değildir." dedi.

Havaların soğuması ile kanın daha bir ihtiyaç haline geldiğinin altını çizen Uyanık, kan ihtiyacı olan vatandaşlardan herhangi bir ihtiyaç talep etmediklerini dile getirerek şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızdan isteğimiz bu kampanyalarımıza yâda normal düzenli kan bağışı hizmetlerinde bize yardımcı olmalarıdır. Çünkü biz gerek ilimizde gerek ilçelerimizde bütün sağlık kurumlarımıza bu kanı veriyoruz. Bunu alırken veya verirken hiçbir ücreti yoktur. Tamamen insanların sağlığına kavuşması için yapılan bir hizmettir. İlimizde nüfusuna göre kan bağışı diğer illere göre çok daha iyi, halkımız bu konuda çok duyarlı fakat şu anki mevsim olarak havanın soğuması nedeniyle ihtiyaç ve talebimiz artmaktadır. Halkımızdan isteğimiz, arzumuz bu iştiraklarını arttırsınlar. Son olarak şunu söyleyebilirim; ihtiyaç sahipleri adına kan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum ve kan bağışında bulunmalarını diliyorum."

Kan veren vatandaşlar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek herkesi kan vermeye davet ettiler. (Cemil Özdaş- İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.