Kanaat önderlerinden PKK’ye çağrı: “Ülkeyi terk et”

Kanaat önderlerinden PKK’ye çağrı: “Ülkeyi terk et”

Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir araya gelen kanaat önderleri, PKK’ya“Ülkeyi terk et” çağrısı yaparak, kalıcı çözümün olması gerektiğini, olayların devam etmesi halinde de devletten yana tavır alacaklarını söylediler.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinde bölgenin tanınan Babat aşiretinden Hazım Babat’ın evinde 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir araya gelen ve aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Muş’tan katılan 120 kanaat önderi ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, huzur ortamının sağlanması için PKK’ya ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

“PKK silahları gömsün kalıcı barış geri gelsin”

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Uludere Taşdelen köyü muhtarı Fikret Kaya, bölgede son gelişmeler ile birlikte hayatın felç olma noktasına geldiğini belirterek, halk olarak PKK’nin son zamanlardaki eylemlerinden samimi bir şekilde vazgeçerek, ülkeyi terk etmesini ve kalıcı barışın geri gelmesini istediklerini söyledi.

HDP’nin demokratik bir siyaset yapmasını ve terör örgütü ile arasında kalın çizgi koyması gerektiğini ifade eden Kaya, “ Burada halk, onlara seçimde destek verdi. Bu insanlar HDP’ye bu oyları verirken, terörle arasına mesafe koyması için, terörün son bulması için, bir umut ışığı olsun diye oylar verildi. Çoğu insan burada ideolojik ve siyasi fikir olarak onların  hiçbir fikrini taşımadığı halde, sadece bu kan son bulsun bu olaylar demokratik siyaset ile çözülsün diye o oylar verildi.” dedi.

“Çatışma süreci devam ederse biz devletten yana olacağız”

Buraya toplanmalarının barıştan yana olduklarının göstergesi olduğunu ifade eden Kaya, çatışmaların ve olayların devamı halinde devletten yana bir tutum sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya Diyarbakır’dan katılan Şeyhdoda aşiret lideri Suna Kepoğlu Ataman da, PKK’nin silahlarını gömmesi gerektiğini ifade ederek “ Trabzonlu bir gelin olarak biz, PKK’nın silah bırakmasını istiyoruz. Silahlarını gömmelerini istiyoruz. Burada devlet babamızdan da bir adım atmasını bekliyoruz. Dağda ölen de bizim evladımız askerde ölen de bizim evladımız. İki taraf da bizimdir” şeklinde konuştu.

Kanaat liderlerinden Mehmet Şirin Akçay da, “ Ne zaman din ve bayrak zora düşmüşse halk muhakkak ki gereğini yapmıştır ve ayağa kalkmıştır. Ama hiçbir zaman insanları incitmemiştir. İnsanca hareket eden ve insanca yaşamak isteyenleri kimse tarih boyunca rahatsız etmemiştir. Bu tür na müsait hareketlerin bitmesi için teör hareketlerin İslam dünyasında  bitmesi için neler yapılması gerektiğini, çok fazla uzun uzadıya anlatmamıza gerek yok. Bir devlet ayağı var, bir de halk ayağı var. Eğer devlet halkını tanıyorsa, halk da devleti tanıyorsa ve kaynaşıyorsa mesele orada biter.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.