Kanada’da Mescid’e saldırı

Kanada’da Mescid’e saldırı

Kanada’nın Quebec’s Côte-Nord eyaletinde yeni açılması beklenen Mescid’e saldırı yapıldı.

Kanada’nın Quebec’s Côte-Nord eyaletinin Sept-Iles kasabasında bir kişi Mescid’e saldırarak vandalizm estirdi. Saldırı sonrası Mescid’de bulunan Kur’an-ı Kerim'lerin, İslami kitapların yerlere savurduğu; çiçek saksılarının, masa ve elektronik cihazların dahi tahrip edildiği görüldü.

Sept-Iles polis merkezi yetkilileri ise saldırganın bir bardan çıktıktan sonra Mescid’e saldırdığını belirttiler.  

Yerel yetkililer böyle bir vandalizme inanamadıklarını belirterek, bunun bir nefret suçu olduğunu söylediler.

Saldırı hakkında konuşan Mescid’in sorumlusu Ben Rouine, “Mescidimizin açılışı birkaç hafta içerisinde yapılacaktı.” açıklamasında bulundu.

Rouine, “Birkaç hafta daha gecikme olacak. Bunu da atlatıp elimizden geldiğince en kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz. 2003’ten bu yana inşaatına başladığımız bu merkezimize düzenlenen üçüncü saldırı oldu.” dedi.

Bu olayı genellemeyeceklerini belirten Rouine, sözlerine şöyle devam etti: “Bu saldırıyı yapan kişi için üzüldüm. Belli ki yardıma ihtiyacı var.”

Gelecek haftalarda açılması planlanan Mescid’e saldıran kişinin polise teslim olduğu belirtilirken, saldırganın mahkeme gününe kadar serbest bırakıldığı öğrenildi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde Mescid ve İslami kuruluşlara yönelik gerçekleşen saldırıların günden güne artmasına rağmen bu ülkelerde caydırıcı cezai müeyyidelerin uygulanmaması, ırkçı ve İslam düşmanı grupların pervasızlığını artırıyor.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.