Kanalizasyon suyunun bastığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde ders işlenemiyor

Kanalizasyon suyunun bastığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde ders işlenemiyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde lavaboların tıkanmasının ardından 4 yüksek okulun zemin katını kanalizasyon suyu bastı.

VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı Van Başkale Meslek Yüksek Okulu, Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Van Sağlık Yüksek Okulu ve Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun bulunduğu binanın zemini lavaboların bağlı olduğu kanalizasyonların tıkalı olmasından dolayı kanalizasyon suyu ile doldu.

 

Zeminin su ile dolmasından dolayı yaklaşık 2 bin öğrenci, yaklaşık 70 öğretim elemanı ve yaklaşık 30 personelin bulunduğu binanın zemininde yürümek neredeyse imkansız bir hal aldı. Binanın zeminine suyun dolmasıyla zeminde bulunan laboratuar ve sınıflarda ders işlenemezken öğrenci ve personeller binaya girmek ve çıkmak için suya girmek zorunda kaldı.

 

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin Anadolu Basın Birliği Van Şubesine konuyu bildirmeleri üzerine Birlik konuyla ilgili yaptığı inceleme sonucunda konuyu basına taşınmasının gerektiğini belirtti.

 

Anadolu Basın Birliği Başkanı Vezir Baş, söz konusu durumun vahim olduğunu, öğrencilerin böyle durumlarla ve böyle sıkıntılarla baş başa bırakılmasının üniversite yönetimine yakışmadığını, öğrencilerin bu sıkıntıyla sürekli uğraştıklarını ve bu sorunun bir an önce kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

 

Anadolu Basın Birliğinin su baskını esnasında öğrencilerden aldığı bilgiye göre su baskının uzun süredir tekrarlandığı, yapılan müdahalelerin geçici olduğu depremden sonra da binada yapılan tadilatta bu sorunla ilgili bir onarım yapılmadığı bildirildi.

 

Anadolu Basın Birliği Başkanı Vezir Baş, öğrencilerin bu tür sıkıntılarla baş başa bırakılmasından üzüntü duyduğunu belirterek, bu tür vakaların bu kadar uzun sürede çözümlenmemesinin yanlış olduğunu söyleyerek, rektörlüğü kalıcı çözüm konusunda göreve çağırdı.(Murat Dalgın-İLKHA)

Van Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.