Kanser hastalarına mesleki eğitim

Kanser hastalarına mesleki eğitim

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kanser hastalarına yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursu açıldı.

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İşim Var Gücüm Var” projesi ile çalışmaya elverişli, kanser tedavisi gören 15 hastaya mesleki eğitim ve rehabilitasyon çalışması ile yapma çiçek sanatı mesleğinde kurs açılarak kişilerin hem rehabilitasyonu hem de meslek edinmelerinin sağlanacağı belirtildi.

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batman Belediyesi, Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ‘İşim Var Gücüm Var’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Eviz, “Bu proje ile tedavi görmüş 15 hastamıza yapma çiçek sanatı mesleğinde kurs verilecek. Bu kurs ile katılımcılar meslek edinirken rehabilitasyonları da sağlanarak iyileşme, hayata tutunma ve yaşam motivasyon süreçlerine katkı sunulacaktır. Kurs bitiminde girişimcilik programlarımız vasıtasıyla iş kurmak isteyenlere ayrıca girişimcilik eğitim verilerek kendi işlerinin patronu olmaları için destek verilecek. Proje süresince katılımcılara günlük cep harçlığı verilecek.” dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler