Kanser tarama aracı hizmete sunuldu

Kanser tarama aracı hizmete sunuldu

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında yürütülen ve Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’a gönderilen ‘Pembe Prenses Kanser Tarama Aracı’ kadınlara ücretsiz mamografi çektirme imkânı sunuyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır’a gönderilen ‘Pembe Prenses Kanser Tarama Aracı’ hakkında bilgilendirmede bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  amaçlarının kadınları bu konuda bilinçlendirmek ve daha sağlıklı hayat şartlarının oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kadınların karşılaştığı kanser türlerinden en önemlisinin meme kanseri olduğunu söyleyen Aksoy,  8 kadından birinin bu hastalığa yakalanma riskinin olduğunu, bu yüzden erken teşhisin önem taşıdığını vurguladı.

15 -69 yaş arası 5 bin 500 katılımcıya bu konuda eğitim vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Aksoy, “Amacımız bu konuda kadınları bilinçlendirmektir.   Mamografi çekimi yapan bu TIR’ı Sağlık Bakanlığımızdan özellikle talep etmiştik. Böylelikle Diyarbakır merkezde bulunan kadınlarımızın başvurusu halinde onlara bu hizmet ücretsiz olarak sunulacaktır.” dedi.

Temel amaçlarının kadınların karşı karşıya olduğu riskli bir durumdan onları bilinçlendirerek bu hastalığı daha aza indirmek olduğunu ifade eden Aksoy,  “Pembe Prenses Kanser Tarama Araç’ına tüm kadınların katılmasını istiyoruz.  Kadınlarımızın bu imkânlardan yararlanmalarını bekliyoruz. Sağlıklı bir toplum için ve sağlıklı bir hayat için bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy,  son olarak bu konuda emeği geçen Sağlık Bakanlığına ve görev yapan sağlık çalışanlarına da teşekkür ettiğini söyledi.  (Yunus Sırat, M. Sıddık Bilge- İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler