"Kanserde erken teşhisin çok önemli"

"Kanserde erken teşhisin çok önemli"

BUSKİ, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle 'Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır' konulu söyleşi düzenledi.

BURSA - Özel bir hastane ile BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafın 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle ‘Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır’ konulu söyleşi düzenlendi. BUSKİ Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe, Onkoloji Hekimi Dr. Hatice Doruk konuşmacı olarak katıldı.

 

BUSKİ personeline yönelik olarak düzenlenen sağlık seminerinde, kanser ilgili bilgiler veren Onkoloji Uzmanı Dr. Doruk, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu ve herkesin her yıl kontrollerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

 

Kanserin vücutta oluşan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde çoğalmaları sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirten Doruk, kanserden korunma ve kanser tedavilerindeki yenilikler, kanser ve beslenme konularına da değindi.

 

Türkiye’de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ifade eden Doruk, “Hayatın her alanında var olan kanserojen maddeler, insanları ister istemez korkutuyor ve tedbirli yaşamaya yöneltiyor. Ancak unutulmamalıdır ki kanser, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalıktır.” diye konuştu.

 

Doruk, kanserde erken tanının önemine vurgulayarak, bunun tek başına yeterli olmadığını, tedavide izlenecek doğru stratejinin de en az erken tanı kadar hayati değer taşıdığını sözlerine ekledi. (Sezer Özer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler