Kanseri okuyarak yendi kütüphane kurdu

Kanseri okuyarak yendi kütüphane kurdu

​Yakalandığı kemik kanseri hastalığını kitap okuyarak yenen Beyza Gültekin, başlattığı kitap toplama kampanyası ile hayalini kurduğu kütüphaneye kavuştu.

14 yaşında yakalandığı kemik kanseri hastalığını kitap okuyarak yenen Beyza Gültekin, sosyal medya üzerinde başlattığı kitap toplama kampanyası ile eğitim aldığı Gölbaşı Anadolu Lisesi bünyesinde hayalini kurduğu kütüphaneye kavuştu.

Beyza Gültekin tarafından oluşturulan ve "Küçük Savaşçı" adının verildiği kütüphanenin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy ve diğer müdürleri katıldı.

Kanser hastalığını büyük bir mücadele ve azimle kazanan Beyza Gültekin’in Küçük Savaşçı Kütüphanesi için internet üzerinde başlattığı kitap toplama kampanyası kapsamında Türkiye’nin birçok kenti,  yurtdışı, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve her kesimi kampanyaya destek verilmesiyle okula kitap yağdı. Toplanan 3 bin 500 adet kitap, okul binası içinde oluşturulan "Küçük Savaşçı Kütüphanesi"ndeki raflarda yerini aldı.

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Beyza Gültekin, 14 yaşında yakalandığı kemik kanseri hastalığını kitap okuyarak ve hayata gülümseyerek yendiğini belirterek, "Şu anda 16 yaşındayım. Bu hastalıkla 14 yaşında tanıştım. Belirli tetkikler sonucu kanser olduğumu öğrendim ve bu benim için bir yıkım olmuştu. Buna rağmen güçlü olmam gerektiğini düşündüm. Küçük Savaşçı ismi yaşım o zaman küçük olduğu için kendimi bu şekilde adlandırdım. Çünkü büyük bir savaşa giriyordum. Ondan dolayı bu ismi kendime verdim. Bu hastalığı yenmemde 2 şey çok etkili oldu: Birincisi yastığımın başucunda duran kitaplarım, bir diğeri ise hayata gülümsemem. Kanseri gülüşlerimle yendim. Kitap okumayı çok seven bir öğrenciyim. Hastalığı yendikten sonra aklımda oluşturduğum kütüphaneyi kurmak için internet ve sosyal medya üzerinde kitap toplama kampanyası başlattım. Kitap toplama kampanyası çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında kitaplar geldi. Ve okuduğum lise olan Gölbaşı Anadolu Lisesi bünyesinde 'Küçük Savaşçı Kütüpnesini' kurduk. Bu kütüphanenin kurulması noktasında bana maddi ve manevi destek veren, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Azim ve mücadelesinden dolayı Beyza Gültekin’i tebrik eden Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı "İslamiyet’in temeli 'oku' diye başlamaktadır. Okumak, insanın dilini, dimağını, konuşmasını, kültürünü, karakterini ve yaşam biçimini belirleyen en önemli faktördür. Bizim çocukluğumuzda ve gençliğimizde sosyal medya ve internet yoktu. Bu tür şeyler bizleri kitap okumaktan kopardı. Bizim toplumumuzun en önemli eksikliklerinden biri kitap okumamaktır. Kitap okumak hafızayı kuvvetlendirir. Bilgiyi göz ve beyin marifetiyle görerek depolamayı sağlayan en önemli faktör kitap okumaktan geçmektedir. Büyük bir mücadele azmiyle ve bedeninden büyük bir yürekle böyle bir kampanya başlatan Beyza kızımıza çok teşekkür ediyorum. O kitap aşkı ve bilgi azmi hakikaten insana yaşama azmi veriyor. Beyza kızımızın başlattığı kitap kampanyası kolilere, kolilerde kütüphaneye dönüşmüş. Beyza kızımıza çok teşekkür ediyorum. Allah bahtını açık etsin. Beyza kızımızın bu azim ve hızla Gölbaşı ilçemize bile büyük bir kütüphane kazandıracağına inanıyorum. Bu kütüphanenin oluşturulması noktasında Beyza’ya maddi ve manevi katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler