Kanserli anneye STK’lar sahip çıktı

Kanserli anneye STK’lar sahip çıktı

Şırnak’ta ikamet eden 8 çocuklu mide kanseri anneye Nuh Eğitim Der başta olmak üzere birçok STK ve vatandaştan yardım eli uzandı.

Şırnak merkeze bağlı Ömerköy Mahallesinde 8 çocuğu ile inşaat halinde bir evde yaşamını sürdüren mide kanseri anneye 12.08 2015 tarihindeki haberimizden sonra birçok STK ve vatandaştan yardım talebi geldi.

 “Annemin sağlığı için sürekli dua ediyorum”

Mide kanseri annenin ilkokul 6.sınıfa giden oğlu Lokman Dargın annesinin sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiğini söyledi. Annesi hasta olduğu için komşularının arada gelip evlerinde temizlik yaptığını söyleyen Dargın; “Annem hastadır, bir yıldır kimse bize bakmıyor. Annem hastalığından dolayı kalkamıyor. Yemekleri abim yapıyor. Abim de annemin hastalığı ve onu hastanelere götürdüğü için üniversiteye gidemedi, okulu bıraktı. Bazen komşularımız gelip evimizi temizliyor. Tek isteğim annemin yaşaması ve tekrar sağlığına dönmesidir. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan haberden sonra çok yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden, hastanın eşi Salih Dargın “Şırnaklı vatandaşların çoğu gelip bana yardımda bulundu. Dışardan arayanlar oldu, onlar da benden hesap istediler hesabıma yatırdılar. Röportaj verdiğimizden beri yoğun bir yardım talebi geliyor. Allah yardım yapan ve yapmayan herkesten razı olsun.” dedi.

Mide kanseri olan eşinin tedavisi için arayanlar olduğunu söyleyen Dargın, Diyarbakır’dan hatta Almanya ve İngiltere’den de haberi okuyan kişilerin kendisine ulaştığını ifade etti.

Daha önce kirada kaldığını ve üç ay kirası ödenmeyince kendi abisinin inşaat halindeki evinde yaşamak zorunda kaldığını ifade eden Dargın, “Kış ayının gelmesiyle burada sekiz çocuk ve hastamla nasıl barınacağımı ben de bilmiyorum.” diye konuştu.

“Aile kış ayında bu şartlarda bu yerde barınamaz”

Hasta aileye yardımda bulunan Şırnak Nuh Eğitim Kültür, Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Komisyon Başkanı Zekeriya Tatar da ailenin çok zor durumda yaşadığını, bu nedenle bütün vatandaşların aileye maddi-manevi yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Sekiz nüfuslu ailenin sağlık dışında eğitim ve barınma ihtiyacının da çok acil karşılanması gerektiğini ifade eden Tatar şöyle dedi: “Biz Nuh Eğitim Der olarak bu aileye yardım ettik ve bundan sonra da yardımlarımız sürecektir. Önümüz kış ayıdır. Bu ailenin bu şartlarda inşaat halindeki penceresiz, kapısız bir yerde yaşama şansı yoktur. Bütün hayırseverlere çağrımız bu ailemize sağlık ve eğitim yönünden maddi-manevi yardımlarını esirgememeleridir.”

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.