Kapadokya’ya gelen Japonların, Gaziantep’e gelmemesi için neden yok

Kapadokya’ya gelen Japonların, Gaziantep’e gelmemesi için neden yok

Kapadokya’ya giden yabancı turistlerin, Gaziantep’e gelmemesi için hiçbir nedenin olmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bunun için turizmde sürdürülebilirlilik, süreklilik ve mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneğince (GATOD) düzenlenen toplantıda turizm temsilcileri Gaziantep’te bir araya geldi.

Turizm temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgenin çok önemli bir coğrafyada olduğunu, göçler ve savaşlar tarihinin bu coğrafyada yazıldığını ve Türkiye’nin çok zor ve hassas bir dönemden geçtiğini söyledi.

Şahin, göçler ve savaşlar tarihinin bu coğrafyada yazıldığını söyleyerek, “Bunun da getirdiği elbette zorluklar var. Ama insanımız bütün bu zorluklara rağmen başarı hikayesini yazmaya devam ediyor. En önemli şey insan ve bizim bu konuda çok iyi bir sermayemiz var.” dedi.

“Çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı bir bölgeyi, Türkiye’yi ve dünyayı inşa etmeliyiz”

‘Çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı bir bölgeyi, Türkiye’yi, dünyayı inşa etmeliyiz’ diyen Şahin, “Oldukça çok zor ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu konuda bende çok mağdurum. Çünkü yaptıklarımızı anlatmaktan daha çok, hep böyle olmadığımızı anlatmak durumunda kaldığımız bir zaman dilimi yaşıyoruz. O yüzden de gücümüzü birleştirmemiz, birbirimize sahip çıkarak 2016’yı geride bırakarak 2017’ye yeni bir vizyonla, kampanyayla devam etmeliyiz. Elimizdeki sermaye çok kuvvetli. Bu sermayeyi yarınlara taşımamız ve çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı bir bölgeyi, Türkiye’yi ve dünyayı inşa etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Algılar dünyasında yaşıyoruz”

Bütün zorluklara rağmen kentin kalkınmasına yardımcı olacak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şahin, Gaziantep’i tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini, uluslararası organizasyonları yapabilecek yetişmiş insan gücüne sahip olduklarını, olgular ve algılar dünyasında yaşanıldığını vurguladı.

Şahin, “Algı yönetiminin çok önemli olduğu bu dünya düzeninde bunu profesyonel bir bakış açısıyla yönetmeliyiz. Bunu başarabilirsek 2017’nin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Kapadokya’ya gelen bir turistin, çünkü Japonlar Kapadokya’ya geliyorsa Gaziantep’e gelmemesi için hiçbir neden yok. Dolayısıyla oraya gelen turisti buraya da getirmemiz bizim için çok önemli. Ama bunlar kendiliğinden olmuyor. Sürdürülebilirlilik, süreklilik, mücadele çok önemlidir. Su nasıl mermerde iz bırakıyor, sürekli vuruyor. Dolayısıyla da bu sektörde de yaptım olmadı, bir kere yaptık sonuç almadık diyecek durumda değiliz. O sürdürülebilirliliği ve sürekliliği sağlamalıyız ve sonucu hep birlikte başarmalıyız.” şeklinde konuştu.

"Gaziantep’in terörle anılmasını istemiyoruz"

GATOD Başkanı Mete Akcan da kent genelinde yaşanan sıkıntılardan ve üzerinde durulması gereken konulardan bahsetti.

Gaziantep’in terörle anılmasını istemediklerini dile getiren Akcan, “Şehrimizin turizm şehri olduğunu ve bunun bizler için vazgeçilmez bir sektör olmasını istiyoruz. Şehrimiz turizm ve gastronomiyle anılan bir şehir olmalıdır.” diye konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ise turizmin dünyada en önemli sektörlerden bir tanesi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Şahin, kentin tarih ve turistik yerlerini sunum eşliğinde anlattı.

İLKHA






 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.