"Kapalı olan hasta yakınları misafirhanesi tekrar açılsın"

"Kapalı olan hasta yakınları misafirhanesi tekrar açılsın"

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine bağlı Hasta Yakınları Misafirhanesi'nin kapalı olmasına tepki gösteren hasta yakınları, buranın tekrar açılmasını istediler.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine bağlı Hacı Mustafa Uzan Camii'nin altında bulunan Hasta Yakınları Misafirhanesi'nin birkaç gündür kapalı olmasına hasta yakınları tepki gösterdiler.

Misafirhane kapalı olduğu için zorluk çektiklerini belirten hasta yakınları, bu süre zarfında hastane koridorlarında ve parkta uyuduklarını söylediler.

Babasının tedavisi için Batman'dan Diyarbakır'a gelen ve yaklaşık 20 gündür burada bulunan Şahin Yeşilırmak, "Akciğer zatürresi şikâyetiyle babam Batman'dan Diyarbakır'a sevk edildi. Burada yoğun bakıma yatırdılar, şu an normal servise aldılar. Yaklaşık 20 gündür buradayız, muhtemelen bir ay daha kalacağız. Yalnız, biz kalacak yer bulamıyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Hastanenin koridorlarında, bahçesinde ve sandalyelerin üzerinde yatıyoruz. Caminin altında bir tane vakıf var, orada refakatçiler kalıp barınma ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Cuma gününden beri bilmediğimiz bir sebepten dolayı orayı kapattılar." dedi.

"Havalar soğuduğu için dışarıda kalmak sıkıntı oluyor"

Misafirhanenin tekrardan açılması talebinde bulunan Yeşilırmak, şunları söyledi: "Biz muhatap da bulamıyoruz. O hizmetin tekrar geri verilmesini istiyoruz. Havalar da soğumaya başladığı için dışarıda, bahçede ya da cami avlularında kalmak sıkıntı olmaya başladı. Bu anlamda yetkililerin, ellerinden gelecek bir şey varsa yapmalarını rica ediyoruz. Halkın bu anlamda mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Çünkü yaklaşık 200 kişiye yakın insan orada kalıyordu. Bu 200 kişi durumları müsait olmayan insanlar… Bunlar belki şehir merkezine gidip kalıyorlardı, otellerde kalabiliyorlardı. İmkânı olmayanlar mecburen ya cami avlusunda ya cami bahçesinde ya da hastane koridorlarında sandalye üzerinde kalıyorlar. Ben çok şahit oldum. Bu sıkıntıların giderilmesi lazım."

"Bu misafirhanenin tekrardan açılmasını istiyoruz"

Birçok hasta yakınının dışarıda kalmak zorunda olduğunu anlatan Fesih Ceylan, "Ovabağ'dan hastaneye geldik. Belki bizim eve gitme imkânımız vardır ama birçok kişi bu imkâna sahip değil. Örneğin; Batman, Şırnak, Hakkari'den bölge hastanesi olması hasebiyle bu hastaneye gelen var. Hasta Yakınları Misafirhanesi şu an kapalı olduğundan dolayı dışarıda ağaçların altında, camide, koridorlarda rastgele uyuyorlar. Durum böyle olunca mağdur oluyorlar. Bu hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının çoğunun maddi durumu iyi değil ve mağdurdurlar. İsteğimiz, bu misafirhanenin tekrardan açılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Batman ve Şırnak gibi illerden hasta ile hasta yakınlarının Dicle Üniversitesi Hastanesine geldiğini dile getiren Hasan Ağa da birkaç gündür misafirhanenin kapalı olduğunu, hasta yakınlarının koridorlarda ve dışarıda uyuduklarını bildirerek, misafirhanenin tekrardan hizmete açılmasını talep etti.

Konuyla ilgili görüştüğümüz hastane ve vakıf yetkilileri ise misafirhanenin bundan sonra açık kalacağını söylediler. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler