Kapanan yolları açılmayan köylüler: Kimse sesimize kulak vermiyor

Kapanan yolları açılmayan köylüler: Kimse sesimize kulak vermiyor

Bingöl'ün Genç ilçesinde son yılların en zor geçen kışını yaşadıklarını ve mağdur olduklarını belirten köylüler, kapanan yollarının açılmadığını ve kimselerin seslerine kulak vermediğini söylediler.

Son yılların en zor kışının yaşandığı bu günlerde, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar zor şartlarda hayatlarını sürdürüyor. Kar yağışının ardından yolları kapalı kırsal kesimdeki köylerde yaşayan kronik hastalar zor günler yaşarken, ulaşım sağlanamayan köylerde bulunan hayvan sahipleri de yem sıkıntısı yaşıyor.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyü kırsalında bir aya aşkın süredir kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı mezraların yolu ulaşıma kapandı.

Köy yollarının açılması için çalışmaların yetersiz olduğunu savunan ve yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Yayla köyü Muhtarı Abdurrahman Omak, kapalı yolları için yetkilileri aradığını belirterek, şu ana kadar yollarının açılmadığını söyledi.

Omak, Yayla'ya bağlı Ürünlü, Kümelik, Ekmekli ve Doğrular mezraların bir aya aşkın süredir yollarının kapalı olduğunu dile getirdi. Bazı mezralarda yaşlı ve kronik hastalarının olduğunu ifade eden Omak, bölge sakinlerinin sesine ses verilmesini ve kapanan yolların bir an önce açılmasının gerektiğinin altını çizdi.

"85 yaşındaki şeker hastası bir aydır kontrole gidemiyor"

Yayla köyüne bağlı Haraba mezrasında ikamet eden 85 yaşındaki şeker hastası ve kemik erimesi olan Ayşe Ak'ın, ulaşım olamadığından bir aydır hastaneye gidemiyor. Her ay kontrole gitmesi geren Ak'ın ikinci kontrolünün de 4 gün sonra olacağını ifade eden Omak,  yolların bir an önce açılması gerektiğini vurguladı.

"Kimse sesimize kulak vermiyor"

Genç ilçesi genelinde üç farklı ekibin çalıştığını ifade eden Omak, iki bölgede çalışan personelin sözleşmeli olduğunu ve mesaiye bakılmaksızın çalıştığını, kendi bölgelerinde çalışan ekibin ise il özel idarenin kadrolu personeli olduğunu ve sadece mesai saatlerinde çalıştığını aktardı.

Sorunlarını, siyasilere, ilçedeki yetkililere,  il genel meclis üyelerine ilettiklerini ifade eden Omak, bugün itibariyle herhangi bir gelişme olmadığını, hafta sonu olması nedeniyle ekiplerin de zaten çalışmadığını ifade etti. Omak, İl Özel İdarenin karla mücadele araçlarının köy merkezinde garaja çekildiklerini de sözlerine ekledi.

Yayla köyüne bağlı Haraba mezrası sakinlerinden Abdulhakim Ak da 85 yaşındaki şeker hastası annesini ulaşım nedeniyle bir aydır kontrole götüremediğini söyledi. Gerekli mercilere durumu izah etiklerini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını ve adeta kendilerinin ölüme terk edildiğini belirten Ak, yaşadıkları duruma tepki gösterdi.  

Kümelik mezrasında ikamet eden ve hayvancılıkla uğraşan Ömer Narin de, kapalı yol nedeniyle mezraya ulaşamadığını hayvanlarının yemlerinin bitmek üzere olduğunu aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.