Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler başka üniversitelere yerleştirildi

Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler başka üniversitelere yerleştirildi

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin, hangi üniversitelere yerleştirileceği belirlendi.

Kanun Hükmünde Kararnameyle 15 yükseköğretim kurumu kapatılmış, bu yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirileceği kararı alınmıştı.

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin hangi üniversitelere yerleştirileceği hususu ile uygulamaya yönelik usul ve esaslar görüşüldüğü ve karara bağlandığı belirtildi.

Bu çerçevede, kapatılmış olan yükseköğretim kurumlarından, Bursa Orhangazi Üniversitesi Öğrencileri Bursa Teknik Üniversitesine, Canik Başarı Üniversitesi Öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesine, Fatih Üniversitesi Öğrencileri Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dışındaki Programlar için İstanbul Üniversitesine, Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Bezmialem Vakıf Üniversitesine, Gediz Üniversitesi Öğrencileri Hukuk Fakültesi dışındaki Programlar için İzmir Katip Çelebi Üniversitesine, Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, İpek Üniversitesi Öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine, İzmir Üniversitesi Öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesine, Melikşah Üniversitesi Öğrencileri Erciyes Üniversitesine, Mevlana Üniversitesi Öğrencileri Eğitim Fakültesi dışındaki Programları için Selçuk Üniversitesine, Eğitim Fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesine, Murat Hüdavendigar Üniversitesi Öğrencileri İstanbul Üniversitesine, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Öğrencileri Dicle Üniversitesine, Şifa Üniversitesi Öğrencileri Ege Üniversitesine, Süleyman Şah Üniversitesi Öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesine, Turgut Özal Üniversitesi Öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesine, Zirve Üniversitesi Öğrencileri Gaziantep Üniversitesine yerleştirilecekleri kaydedildi.

Kapatılan Fatih Üniversitesinin öğrenci sayısı fazla olduğundan bu üniversitenin öğrencilerinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri, YÖK tarafından yapılan bu yerleştirme dışında, diğer Devlet veya vakıf üniversitelerine yatay geçiş yapma imkânına sahip oldukları ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.