Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyon Projesi’nin temeli atılıyor

Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyon Projesi’nin temeli atılıyor

Van Ekonomi Konseyi, 24 Ağustos 2016 tarihinde Kapıköy Gümrük Kapısı’nın Modernizasyon Projesi’nin temel atma töreniyle start verildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Ekonomi Konseyi Yeni Dönem Başkanı Kerem Baynal, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernizasyon çalışmalarının önemi hakkında bir açıklama yaptı.

Özellikle bölge için böylesi büyük bir projenin hayata geçirilmesinin önemine değinen Baynal, “Özellikle son dönemlerde gerek ülkemiz, gerek bölgemiz, gerekse de ilimiz olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin son yıllarda kazanmış olduğu uluslararası ve bölgesel itibar, ekonomik kazanımlar ve demokratikleşme, birilerinin uykularını kaçırmış olmalı ki, bütün varlıkları, yandaşları ve terör örgütleriyle ülkemize saldırdıkları bir dönemde,  bu büyük ve önemli projenin hayata geçirilmesi ülkemiz, bölgemiz özellikle ilimiz için çok değerli ve anlamlıdır.” dedi.

Kapıköy Sınır Kapısı’nda yapılan modernizasyon çalışmalılarının işsizliğin azalması adına devrim niteliğinde bir proje olduğunu savunan Baynal, “Bu projenin hayata geçirilmesi, özellikle ekonomik göstergeleri çok gerilerde olan ilimizin için tekrar ekonomik hayata dönmesi anlamına gelecektir. 24 saat çalışma esaslı ve uluslararası TIR geçişlerine uygun hale gelecek olan Kapıköy Gümrük Kapısı; yerelden kalkınmanın, üretim ve ihracat kültürünün yaygınlaşması, kalifiye eleman yetiştirilmesi, istihdamın artışı ve işsizliğin azalması adına devrim niteliğinde bir proje olduğu, herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu proje, komşu ülke İran ile beraber Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetlerinde, ticari hacmin artışına sebep olacağı gibi, 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmada ciddi katkılar sunacaktır. Bununla beraber Van Lojistik Merkezin kurulması, Organize sanayi bölgesinde yeni etapların açılması ve altyapı iyileştirme çalışmalarının devam ettirilmesi, hizmet ve turizm sektörlerindeki oluşacak canlılık, ilimizin ve bölgemizin ekonomisinde sıçrama tahtası olacaktır.” diye belirtti. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.