Kar nedeniyle kapanan Tunceli-Ovacık yolu açıldı

Kar nedeniyle kapanan Tunceli-Ovacık yolu açıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Tunceli-Ovacık yolu ulaşıma açılırken, çığ düşen Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunda ise çalışmaları devam ediyor.

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Tunceli – Ovacık yolunun ekiplerin çalışması sonucu açıldığını; çığ düşmesi sonucu kapanan Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunun açılması için ise çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, "Tunceli'de etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pülümür yolunun 47'inci kilometresinde çığ düştü. Çığ düşmesi nedeniyle yolda mahsur kalan 55 araç içerisinde (6 otobüs, 2 tır, 47 binek) 236 vatandaşımız, ekiplerimizin 5 saatlik çalışması sonrasında kurtarıldı. Mahsur kalan vatandaşlarımız ilimizdeki otel, yurt, spor salonuna yerleştirilerek misafir edildi. Tunceli-Pülümür yolunu açma çalışmaları ekiplerimizce devam ediyor." denildi.

Açıklamanın devamında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Tunceli-Ovacık yolunda ise mahsur kalan 8 araç içerisinde (3 minibüs, 5 binek araç) 65 vatandaşın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarılarak yine otel, yurt ve spor salonuna yerleştirilerek misafir edildiği ifade edildi.

Vali Sonel'den çığ düşen bölgede inceleme

Çığ düşmesi sonucu ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Tunceli – Ovacık Karayolu ile Tunceli-Pülümür karayoluna giderek incelemelerde bulunan Vali Tuncay Sonel, "Mahsur kalan vatandaşlarımızın en hızlı şekilde kurtarılması için ekiplerimiz yoğun çalışıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ilimizdeki otel, yurt ve spor salonlarında misafir ettik. Yol açma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu anda Tunceli-Ovacık ve Tunceli - Elazığ yolları açık. Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunda ise ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Birkaç saate kadar bu yol da açılmış olacak inşallah." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler