Kar yağışı hayatı felç etti

Kar yağışı hayatı felç etti

Ağrı’da dünden beri devam eden kar yağışı hayatı felç noktasına getirdi. Ulaşımda aksaklıkların olduğu Doğu Anadolu illerinde ise birçok noktaya ulaşım yok. Tipi nedeni ile de 3 gündür Ağrı Dağı’nda mahsur kalan dağcılar ise tipinin dinmesini bekliyorlar.

Dünden beri devam eden kar yağışı Ağrı’da özellikle ulaşım noktasında ciddi aksaklıklar meydana getirdi. Şehir merkezinde vatandaşlar ve araçlar güçlükle ilerleyebildiler.

 

Kar yağışı nedeniyle Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da bin 325 mahalle, kom ve köyle ulaşım sağlanamıyor.

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle bin 325 mahalle, kom ve köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Bölgede akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Erzurum'da, kırsal kesimde yer alan bin 142 mahalle ve kom yolu ile Ağrı'da 139, Kars'ta 29, Ardahan'da 15 köyle ulaşım sağlanamıyor.

 

İl Özel İdare ekipleri ulaşımın sağlanması için gerekli çalışmaları yürütüyorlar.

 

“Dağcılar mahsur kaldı”

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen Uluslararası Ağrı Dağı Kış Tırmanışı'na katılan 39 dağcı, 2 bin 950 metre yükseklikteki Cehennem Vadisi'ndeki yaylada 3 günden bu yana tipi ve fırtınanın dinmesini bekliyor.

 

TDF Başkanı Alaattin Karaca yönetiminde Uluslararası Ağrı Dağı Tırmanışı'na katılan 12'si yabancı 39 dağcı, 6 Şubat günü Iğdır'dan 07.30'da hareket ederek Korhan Yaylası'na çıktı. Korhan Yaylası'ndan tırmanışa geçen dağcılar, Cehennem Vadisi yakınındaki yaylada saat 14.00'te çadır kurdu.

 

Fırtına ve tipinin hayatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden TDF Başkanı Alaattin Karaca, 2'si kadın 12 yabancı ve 2'si kadın 27 Türkiyeli dağcısının katıldığı Uluslararası Ağrı Dağı Kış Tırmanışı'nı gerçekleştirmek için olumsuz hava koşullarının düzelmesini beklediklerini bildirdi.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.