Kara Kıta’nın Kur’an aşıkları Kur’an-ı Kerim’e kavuştu

Kara Kıta’nın Kur’an aşıkları Kur’an-ı Kerim’e kavuştu

Avrupa Yetim-Der’in başlattığı Kur’an-ı Kerim hediyeli kırtasiye kampanyası, Kur’an bekleyen öğrencilere umut oldu. Uganda’daki okullarda ilk dağıtımı gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’e sahip olan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Yaklaşık bir ay önce Avrupa Yetim-Der tarafından 5 Euro’luk bağışla gerçekleştirilen, “Afrika ülkelerine Kur’an-ı Kerim ve Kırtasiye Yardımı” kampanyası meyvelerini vermeye başladı. Avrupa Yetim-Der, Uganda’nın başkenti Kampala’ya 120 kilometre mesafede bulunan Müslüman ilkokulunda Kur’an-ı Kerim ve kırtasiye ürünlerini dağıttı.

Kur’an-ı Kerim dersi verilen okullarda ciddi sayıda Kur’an-ı Kerim ihtiyacı olduğunu belirten yetkililer ellerinde Kur’an-ı Kerim olmayan öğrencilerin sadece yazarak Kur’an öğrenmeye çalıştıklarını ifade etti. Avrupa Yetim-Der’in başlattığı kampanya sonucu 2 sınıfın Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğunu bildiren yetkililer, Kur’an dersi verilen fakat Kur’an-ı Kerim’i olmayan yüzlerce okulun Kur’an-ı Kerim beklediğini söyledi. Bu kampanya ile 5 bin kişiye Kur’an-ı Kerim ve kırtasiye malzemesi ulaştırmayı hedefleyen Avrupa Yetim-Der, hayırseverlerden destek bekliyor.

Avrupa Yetim-Der heyeti Afrika’ya gidecek

Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Şubat ayında Avrupa Yetim-Der adına bir heyetin Afrika ülkelerine giderek, su kuyuları ve kırtasiye kampanyalarını yerinde inceleyeceklerini bildirdi. Ateş, Kur’an-ı Kerim ihtiyacı olan Afrikalı öğrencilere gereken destek ve yardımın sağlanabilmesi için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, yaklaşık bir ay önce başlatılan bu kampanya ile 5 bin kişiye Kırtasiye ve Kur’an-ı Kerim ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Kampanya için destek sunmak isteyenler, www.avrupayetimder.com adresi üzerinden online bağışta bulunabilecekleri gibi, 0049 157 739 758 18 numaralı telefona ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler