Karaborsacılara fırsat verilmemesi gerekir

Karaborsacılara fırsat verilmemesi gerekir

Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, döviz kurunun yükselişini fırsata çevirmeye çalışanlara karşı bir çalışmanın olduğunu ve vatandaşların da karaborsacılara fırsat vermemeleri gerektiğini söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel beraberinde Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Kızıltepe İlçe Başkanı Aydın Yücedağ ve partili heyetle Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Heyet, Cemiyet Başkanı Mehmet Halit Solhan ve yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşıladı.

Yaklaşık 10 gün boyunca ülke ve yerel sorunların çözümüyle ilgili Mardin’de bir dizi ziyaret ve istişareler yapacaklarını söyleyen Milletvekili Dinçel, “Önemli sivil toplum örgütlerinden birinin de basın olduğunu söyledi.

Dinçel, “Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini önemsiyoruz ve önemli duraklardan biri olarak görüyoruz. Çünkü hem vatandaşın nabzını hem de çok gezdikleri ve sorunları bildikleri için sorunları bize aktarmalarını rica ettik. İnşallah bu görüşmelerimiz bundan sonra da devam edecek. Meclis çalışmalarımız 1 Ekim'de başlıyor ama hafta sonları meclis çalışmalarının olmadığı dönemde sürekli şehrimizde sahada olup vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz.” dedi.

“Orta vadeli program da çok ciddi ve önemli tedbirler var”

15 Temmuz darbe kalkışmasını vatandaşlarla birlikte bertaraf ettiklerini hatırlatan Dinçel, ekonomik savaşın üstesinden de geleceklerini söyledi.

Dinçel şöyle devam etti: “Belki bir kısım etkisi olabilir şu anda döviz de olduğu gibi ama bunu da bertaraf edeceğimize inanıyorum. Sadece Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız değil, bütün bakanlarımız sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında çok koordineli çalışarak özellikle son dönemde bunu fırsata çevirmeye çalışan stokçu veya kısa vadede ceplerini doldurmaya çalışan şirketlere ve kişilere karşı bir çalışma olduğu görebiliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamızın vatan millet sevgisi sadece sözde değil, her konuda hükümetimize destek olmaları ve bu fırsatçılara karaborsacılara fırsat vermemeleri gerektiğine inanıyorum.  Vatandaş olarak ta tasarruf tedbirleri uygulamayız hükümetimize destek sağlamalıyız. Zaten hükümetimiz çok önemli tedbirler alıyor orta vadeli program Maliye ve Hazine Bakanlığımız tarafından inşallah 20 Ekim’de açıklanacak. Orada göreceğiz ki; çok ciddi ve önemli tedbirler var. O tedbirlerle birlikte bizi daha iyi yılları beklediğimizi 2023 hedeflerimize doğru daha sağlam adımlarla gittiğimizi göreceğiz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.