Karabulak'ta Muhammed-i aşk

Karabulak'ta Muhammed-i aşk

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programında karanlıklar içindeki dünyanın onun gelişiyle aydınlandığı belirtildi.

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesine bağlı Karabulak köyünde ‘Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed(sav.)’ adıyla Kutlu Doğum Programı düzenledi.

 

Sunuculuğunu Sıddık Sarı’nın yaptığı program, köy imamı Molla Muhammed’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vahdet İlahi Grubu Mevlithanları tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve ilahi sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile program devam etti.

 

Okunan ilahilerin ardından konuşan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, Türkiye’de kutlu doğum programlarının çok nadir yapıldığını, bugün ise İslam için mücadele eden Müslümanların yoğun çabaları sonucu Türkiye’nin hemen hemen her tarafında bu programların yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Arvas, “Elhamdülillah bugün özellikle genç nesil olmak üzere bütün Müslümanlar gaflet uykusundan uyanmışlardır. Kutlu doğum programlarına artık Müslümanların yoğun katılımı gerçekleşmekte ve her kesim bu programı işlemeye çalışmaktadır. Biz Peygamber Sevdalıları olarak da 200′den fazla etkinlik düzenliyoruz ve Ağrı ve ilçelerinde ise 10'dan fazla kutlu doğum programları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

 

Hazreti Resulullah’ın doğumundan önce dünyanın karanlıklar içerisinde olduğunu ifade eden Cemal Arvas, “Karanlığa mahkum olan dünya insanları kadınlara da değer vermiyordular. Faiz, fuhuşat, zulüm ve güçlünün güçsüzü ezdiği bir dönem hakimdi. Ve böylesi zor bir dönemde Peygamber efendimiz yalnızdı ama bu yalnızlık onu ümitsizliğe sürüklemedi. Müşriklerin bütün zulüm, yıldırma çalışmalarına rağmen üstlendiği davasından vazgeçmedi. Allah’u Teala’nın yardımı ile sürdürdüğü çalışması yeryüzünü sarmaya başladı. Bizler de bugün böylesi kutlu bir nebinin bize bıraktığı kutlu davasını sırtlanmakla şereflenmişiz. Çok şükür gün be gün Müslümanlar onun davasını yaymak için çalışıyor, Müslümanlar Hazreti Resulullah’ın davet metodu ile çalışmalarını etkin hale getiriyor” şeklinde konuştu.

 

Cemal Arvas’ın yaptığı konuşmadan sonra, Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve yapılan dua ile program son buldu.  (RamazanZeren - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.