Karacadağ'da Muhammedi coşku devam ediyor

Karacadağ'da Muhammedi coşku devam ediyor

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bağlı Arafat köyünde halkın yoğun katılımı ile kutlu doğum programı düzenlendi.

Çınar’a bağlı Arafat (Erefat) köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliği Hüsamettin Atman’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi sanatçıları Bilal ve Özcan’ın seslendirildiği ilahilerle devam eden programda, Bilal ve Hüsamettin mevlit okudu. Mevlit sırasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Programda konuşan Molla Abdülbari Çelik Kuran’ı Kerim’in müminlerin hayatındaki önemine değinerek, Kur'an-ı Kerim insanlara Allah tarafından gönderilmiş hakikat, şifa, kalbi hastalıklara çare, hidayet, rahmet ve kalplere gönderilmiş bir nur olduğunu belirterek Müslümanların kurtuluş çaresinin adresinin belli olduğunu ifade etti.

Çelik, "Hz. Peygamberin bir hadislerinde “kıyamet gününde Kuran Kerim ya bize yardımcı olacak, bizim lehimize şahit olacak ya da aleyhimize şahit olacak. Eğer bizler Kuran’ı okur ve hayatımızda yaşarsak bize şahitlik edecek, hayatımızın dışına itersek bizden şikayetçi olacak.“ buyuruyor" diyerek Müslüman'ın Allah’ın kitabına gereken ehemmiyeti vermesi gerektiğini belirtti.

Allah’ın kitabının Müslümanın hayatının her alanında hakim olması gerektiğini dile getiren Çelik, Müslüman'ın Kuran'ı yaşaması gerektiğini, aksi takdirde mahşer gününde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınacağını belirtti.

"Hz. Aişe annemize Peygamberimiz sorulduğunda, 'Hz. Peygamber yürüyen Kuran idi.' demiştir. Kuran Kerim Hz. Muhammed’in (sav) her şeyi idi. Ey Müslümanlar bizim de hayatımızda komşuluk, akrabalık, ticaretimiz ve hayatımızın her alanında Kuran ve sünnet hakim olmalıdır." diyen Çelik, bu tavsiye ve nasihatlerin dikkate alınması gerektiğini, iki dünya saadetinin ancak bu şekilde elde edilebileceğini ifade etti.


Allah’ın huzuruna ak yüzle çıkmanın yolunun ancak Kur'an-ı Kerim’i hakkıyla yaşayarak ve yaşatarak mümkün olduğunu belirten Çelik, her Müslümanın Kuran ve sünnete gereken önemi vermesi gerektiğinin altını çizdi.

İlahi sanatçıları Bilal ve Özcan'ın seslendirdikleri ilahilere eşlik eden katılımcılar zaman zaman halay çekti.

Kız çocukları İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahilerle devam eden program, molla Kerbela Şanlı’nın duasıyla sona erdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler