Karaciğeriyle başka bir hastaya umut olacak

Karaciğeriyle başka bir hastaya umut olacak

Bursa’da yaşayan 83 yaşındaki kadın, karaciğeriyle başka bir hastaya umut olacak.

Beyin ölümü gerçekleşen Sabiha Gümülcine’nin karaciğeri ailesi tarafından bağışlanarak başka bir hastaya umut olacak.

Organları bağışlanan Sabiha Gümülcine’nin oğlu Orhan Gümülcine “Annem 14 günden beri yoğun bakımdaydı. 14 Şubat’ta doktorunun aramasıyla annemin beyin ölümünün gerçekleştirdiği öğrendik. Sağ olsun doktor bey, bize karaciğerinin sağlam olduğunu organını bağışlayıp bağışlayamayacağını sordular. Bizde seve seve kabul ettik. Mutluyuz, herkesin organ bağışı yapmasını diliyoruz. Annemin de bilinci yerinde olsaydı, aynı şeyi onunda yapacağından eminim.” dedi.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, bu yılın ikinci dönor organizasyonu olduğunu söyledi. Didinen, “Yaşı dönor için oldukça ileri olan bir hastamızdan karaciğer nakli için karaciğeri alıyoruz. İnşallah yeni bir kişiye yeni bir can olarak karaciğer nakledilecek. Daha önce diyaliz hastası olduğu için böbrekleri nakil için alamadık. Ama ailesi sağ olsunlar daha görüşmemiz başlarken beyin ölümünden bahseder bahsetmez, hiç tereddüt etmeden karaciğerini bağışladı.” diye konuştu.

Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur ise “Dün akşam yeni bir organ bağışımız oldu. 3 yıldır üst üste Türkiye birincisiyiz. Hastamızın genel durumlarını anlatıyoruz. ‘Acaba başka hastaya can vermek ister misin?’ sorusuyla başlıyoruz, onlarda hastalarının başka bir canda can bulmasına destek veriyorlar.” dedi.  

Birçok insanın organ bağışı hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığını söyleyen Sonkur, “Medyanın desteği çok önemli. Hasta yakınlarımız çoğu zaman bilmiyor. Bunu daha çok yazılı ve görsel medyadan takip ediyorlar. Çoğu zaman organ bağışı konusunda yeterli bilgiye medya sayesinde sahip olan hasta yakınları, çoğunlukla bilinçli olarak geliyorlar. Bizde sorduğumuzda çoğunlukla kabul ediyorlar. İnşallah 3 sene devam eden birinciliğimiz bu senede devam edecek. Artık Avrupa ülkeleriyle yarışacak hale geliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.