Karadeniz illeri için taşkın uyarısı

Karadeniz illeri için taşkın uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Samsun çevrelerinde şiddetli yağış beklendiğinden her 4 ildeki akarsularda taşkın beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Samsun çevrelerinde beklenen şiddetli yağış nedeniyle her 4 ildeki akarsularda taşkın meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan uyarıda, Sayısal Tahmin Modelleri ve Meteorolojik tahminler dikkate alındığında, akşam saatlerinden itibaren Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer şiddetli ve çok şiddetli yağış beklendiğinden; karayolu, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Uyarıda, yağışların sabah 06.00’a kadar devam etmesi sebebiyle; Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Cevizlik, Nadir, Tilki, Çubukçuopğlu, Gümüldük, Akçapınar, Karapınar,Sünnetler Dereleri ile Filyos Çayında; Gökçebey İlçesi Ağustu Deresi; Devrek İlçesi Nakışharman Deresi ve Filyos Çayında Tabakhane başta olmak üzere tüm akarsularda taşkına karşı tedbir alınması önem arz etmekte olduğu ifade edildi.

Uyarıda ayrıca, Bartın çevrelerinde de yer yer şiddet ve çok şiddetli yağış beklendiğinden; karayolu, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği, yağışların sabah 05. 00’a kadar devam etmesi sebebiyle; Merkez ilçe Hasankadı beldesinde Demireller, Yağısıkuzu, Eskicuma ve Akçagüney dereleri ile Ulus İlçesi Kumluca, Keçi Çakıroba dereleri başta olmak üzere tüm akarsularda taşkına karşı tedbir alınmasının önem arz ettiği kaydedildi. (İKHA)

Öte yandan uyarıda, yarın sabah erken saatlerde başlayarak öğle saatlere kadar devam etmesi muhtemel yağışlar sebebiyle Samsun ili Çarşamba, Aydıncık ve Terme ilçelerinde ve Ordu ili Ünye İlçe merkezinde karayolu, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Uyarının devamında, Ünye ilçe merkezinden geçen Kanlı, Sade ve Kale derelerinde ve  Çarşamba ilçe Merkezinden geçen Yeşilırmak ve Yan kollarında; Aydıncık İlçe merkezinden geçen Tecire ve Çatak derelerinde; Terme İlçe Merkezinden geçen Terme, Kocaman, Akçay ve Curi çaylarında; Evci Beldesinden geçen Evci, Yahyalı, derelerinde ve Sakarlı Beldesinden geçen Sakarlı ve Çağlayan derelerinde taşkına karşı tedbir alınması istendi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.