Karakaya: Mazlum coğrafyanın haklı mücadelesini vereceğiz

Karakaya: Mazlum coğrafyanın haklı mücadelesini vereceğiz

HÜDA PAR'ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, "Kendisine Zilanları, Dersimleri ve Roboskileri yaşatılan bu mazlum coğrafyanın haklı mücadelesini vereceğiz." dedi.

Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya Tatvan esnafını ziyaretinde, "Artık halkımızın Êdî bese bwara ré naçe' (Artık yeter bunlarla yol gidilmez) dediğini görüyoruz.” dedi ve Mecliste mazlum coğrafyanın haklı mücadelesini vereceklerini söyledi.

Bitlis bağımsız milletvekili Adayı Cengiz Karakaya, yaklaşık 200 kişilik bir heyetle Tatvan'a adeta çıkarma yaptı. Tatvan esnafını ziyaret eden Karakaya, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için destek istedi.

Gerçekleştirilen esnaf ziyaretinde Karakaya’ya, HÜDA PAR Bitlis İl teşkilatı, Tatvan ve Adilcevaz ilçe teşkilatlarının yanı sıra birçok STK temsilcisi de eşlik etti. Ara sıra yağmurun etkili olduğu ziyaret esnasında farklı görüntüler oluştu.

Tatvan halkından bağımsız adaya tam destek

İki anons aracı eşliğinde yapılan Karakaya’nın esnaf ziyareti akşam saatlerine kadar sürdü. Esnafın bağımsız aday ve beraberindeki heyete sık sık ikramda bulunması dikkat çekti. Karakaya, kendisiyle fotoğraf çekmek isteyen çocukları kırmayarak sık sık fotoğraf çektirdi.

Öğlen namazını Bitlis’in en büyük camisi olan Tavan İbadullah Camisi’nde kılan bağımsız aday ve beraberindeki heyet daha sonra Tatvan Umut-Der Şubesine geçti.

Burada konuşan bağımsız aday Karakaya, bu güne kadar bu halkın oyunu alanların; halka sırtını çevirmeleri, halkı kandırmaları, halkın sorunlarına duyarsız davranmaları nedeniyle halk nezdinde itibarlarının kalmadığını söyledi. Karakaya, halkın artık kendilerinden beklenti içersinde olduğunu söyledi.

 “Artık halk 'Êdî bese bwara ré naçe' diyor”

Karakaya, şöyle konuştu: “Artık halkımızın mevcut partilerden ve gösterdikleri adaylardan bir beklenti içerisinde olmadığını görüyoruz. Halkımız bunların iç yüzünü gördü. Bunların halka verebilecek hiçbir şeylerinin olmadığını halkımız görüyor. Kimisi partisel çıkarlarını kimisi de örgütsel ve ideolojik kazanımlarını halkın çıkarlarının önüne koyuyor.”

Birkaç oy fazla alma hesabını yaparak halka rağmen, halkın kendisine vekil olarak tayin etmek istemediği adaylar çıkarılarak halka dayatıldığını belirten Karakaya, “Bugün Tatvan ilçemizdeki esnaf ziyaretlerimizde ve halkla olan diyaloğumuzda da bunu gördük. Artık halkımız “Êdî bese bwara ré naçe” (Artık yeter bunlarla yol gidilmez) dediğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bu halkın hem dinine hem de diline sahip çıkacağız”

Halkın kendilerini tercih etmeleri halinde, Mecliste bu halkın maddi ve manevi zararına olan tüm girişimlere karşı mücadele edeceklerini ifade eden Karakaya, “Bizler bu halkın hem maddi hem manevi çıkarlarını gözetleyeceğiz. Bizler halkımızın hem dinine hem de diline sahip çıkacağız. Hiç kimsenin bu halkın dinini ve dilini siyaset malzemesi yapmasına müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Karakaya son olarak, “Hakları gasp edilen, ötekileştirilen, asimle edilen, şeyh ve uleması idam edilen, köyleri boşaltılan, katledilen, kendilerine Zilanları, Dersimleri, Halepçeleri, Roboskileri yaşatılan bu mazlum coğrafyada yaşayan mazlum Kürt halkının tüm haklarının hiçbir pazarlık konusu yapılmadan verilmesinin mücadelesini vereceğiz.” diye konuştu.   (İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.