​Karakoçan’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

​Karakoçan’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

​Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yeni İhya-Der Karakoçan’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi. Hz. Muhammed (sav) kutlu veladetinin seneyi devriyesinde “Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Karakoçan'da anıldı.

Karakoçan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlit ile devam eden programda ilahi ve ezgiler seslendirildi. Programda kız çocukları da ilahi ve şiir seslendirdi.

Etkinlikte konuşan Araştırmacı Faruk Dinç Hz. Peygamberin hayatından önemli bölümleri anlatarak onun rahmet, barış ve adalet yönüne dikkat çekti.

Hz. Muhammed’in Hacer-ül Esvet taşını bırakmada gösterdiği adalet örnekliğini hatırlatan Dinç, bugün İslam ülkelerinde adalet olmadığı için kargaşanın olduğunu ifade etti. Dinç, “Bugün ümmet bir birine girmiş, bir kin bir öfke yükseliyor. Eğer Hz. Muhammed'i (sav) aramızda hakem tayin edersek kavgalar bitecek.” dedi.

Hz. Muhammed'in rahmet peygamberi olduğunu ifade eden Dinç, onun sayesinde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinden vaz geçildiğini belirtti. Ardından günümüzde Hz. Muhammed’in sünnetine intiba edilmediği için kızların ekranlara, sokaklara gömüldüğünü ifade etti.

Dinç, “Bugün bizler Hz. Muhammed’in (sav) peşinden gitmesek katı yürekli insanlar olacağız. Bugün de biz kızlarımızı ekranlara gömdük, sokaklara gömdük, deniz kenarlarına gömdük. O gün o kızlar gömüldüğü zaman cennete gidiyorlardı. Bugün ekranlara gömdüğümüz kızlarımız nereye gidiyor? Sokaklara saldığımız kızlarımız nereye gidiyor acaba? Bu kızlarımızın sadece dünyaları gitmiyor. Onların ahiretleri de gidiyor. Ayrıca sadece kendileri de gitmiyorlar evlatlarını da götürüyorlar, anne ve babalarını da götürüyorlar. Hepsini kendisi ile beraber cehenneme götürüyorlar. Bizde bu şekil kızlarımızı diri diri gömmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Dinç konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Eğer Hz. Peygamber’in sünneti aramızdan çekilip götürülüyorsa eğer insanlar onu kulak ardı ediyorlarsa emirlerine uymuyorlarsa bizde sahabe gibi onun sünnetinin yaşanması için mücadele etmeliyiz.”

Program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler