​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.

Karamollaoğlu, Babacan'ı DEVA Partisi Genel Merkezinde ziyaret etti.

Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından iki lider, kameraların karşısına geçerek ortak basın açıklaması düzenledi.

Vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Babacan, "Bugünkü görüşmemizde heyetlerimizle beraber ülkemizin pek çok sorununu kısa kısa başlıklar halinde ele aldık. Maalesef ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Çoklu bir kriz ortamı yaşıyoruz. Her alanda sıkıntılar büyüyor ve ortaya çıkan ve büyüyen problemleri çözümüyle alakalı da herhangi bir ışık, bir çözüm yolu yöntemi maalesef görünmüyor. Bütün bu sorunların çözümü için gerçekten çok iyi bir hazırlık ortaya konması gerekiyor. Problemlerin kaynağına indiğimizde ülkenin yönetim sistemi taraflı partili bir cumhurbaşkanının Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemiyle ülkeyi yönetmesinin getirdiği pek çok sorun var. Bir devletin asıl en önemli varlık sebebi olan adaletin ve hukukun gerilemesi ve hiçe sayılması devletin ana fonksiyonu adalet fonksiyonunu da yerine getirememesi herhalde şu anda ülkemizin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan bir tanesidir. Kuşkusuz sistem değişikliği önemlidir. Saadet Partisi de bizim gibi parlamenter sisteme geçilmesini savunan destekleyen bir siyasi parti." dedi.

"Farklı partilerin üzerinde çalıştığı olgunlaştırdığı hazırlıklar var"

Saadet Partisiyle beraber 6 siyasi partinin de beraber bir arada olduklarını dile getiren Babacan, "Beraber bir masadayız. Burada bütün hazırlıklar masaya konmuş durumda. Farklı partilerin üzerinde çalıştığı, olgunlaştırdığı hazırlıklar var. Bunlar görüşmeye başlandı. Buradaki hedef kuşkusuz bütün bu çalışmaların mümkün olduğunca ortak tek bir çalışma haline getirilmesi. En azından ilkeler, değerler, hedef ve amaç konusunda bir ortak noktaya gelinmesi. Bunu önemsiyoruz çünkü vatandaşlarımızın karşısına mümkün olduğunca uzlaşılmış, üzerinde mutabık kalınmış geniş bir siyasi mutabakat ve toplumsal mutabakat oluşmuş bir parlamenter sistem ile çıkarsak çok daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Adalet olamadan bir ülkede huzur olmaz"

Babacanın ardından konuşan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

Partilerin farklı olması, yerine göre Türkiye’miz için bir zenginliktir. Çözüm yollarında bir araya gelip yeni fikirler oluşturmak yeni adımlar atabilmek çok daha önemli ülkemizin şu anda karşılaştığı problemler gerçekten sayılamayacak kadar çok. Sayın Cumhurbaşkanı bu problemlerin varlığını pek kabullenmiyor ama insanımız yaşayarak problemlerin varlığını görüyor, idrak ediyor. Bu problemlere çözüm de ancak istişarelerle ortaya konabilir. Elbette her siyasi partinin ülke problemleriyle ilgili kendi özel görüşleri vardır. Bu görüşler zaman zaman birbirinden farklıda olabilirler. Ama hedef aynıdır. Problemleri çözmek ülkemizde daha huzurlu daha müreffeh bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. Adalet bunun başında gelir. Adalet olamadan bir ülkede huzur olmaz. Adalet; barışı, fikir, düşünce ve inanç hürriyetini teminat altına almak için özellikle gereklidir. Ama bu da yetmez; ekonomik yönden de maddi ölçüler içerisinden de ülkemizde yaşayan insanlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanması, insanca yaşayabilecek imkanların onlara kavuşturulması, iletilmesi gerekir. Bu noktalarda bir ihtilafımız hamdolsun yok.

"En geç 6-7 ay içinde de seçimler gerçekleşecek"

En fazla 7 ay içerisinde seçime gidilebileceğinin büyük olasılık olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Bir takım görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmelerle artık uzak yakınlaştı sayılır; yarı yolu geçtik. Seçimler nihayet en fazla bir buçuk sene içerisinde yapılacakmış gibi bir manzara var. Seçim kanununda bir takım değişiklikler eğer Meclis'te AK Parti tarafından geçirilecekse bunların tatbikata konulması için de en az bir sene, anayasaya göre üzerinden geçmesi lazım. Bundan dolayı da önümüzdeki sene sonu itibarıyla seçim ihtimali gündeme gelecek. En geç 6-7 ay içinde de seçimler gerçekleşecek. Benim kanaatim önümüzdeki sene sonu itibarıyla bir seçime gidilmesi büyük olasılık gibi." ifadelerine yer verdi.


​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

​Karamollaoğlu’ndan Babacan’a ziyaret

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.