Karanlıktan aydınlığa Resulullah'ın tanınmasıyla çıkılabilir

Karanlıktan aydınlığa Resulullah'ın tanınmasıyla çıkılabilir

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt Koordinatörü Sabahattin Keleş, insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkabilmesi için Resulullah'ın tanınması gerektiğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği 2019 Umre Ödüllü Siyer Sınavı hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt Koordinatörü Sabahattin Keleş, Peygamber Efendimizin örnekliğini anlatmak ve yaşatmak için bu sınavların yapıldığını belirterek karanlıktan aydınlığa çıkmak için Resulullah'ın tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı Siirt'te 7'den 70'e her yaştan insanın katılımıyla gerçekleşti.

Sınav, il genelinde 2 merkezde gerçekleşirken Kurtalan ilçesinde ise Sümer İlkokulunda sınava, kadın, erkek, genç yaşlı adaylar dereceye girmek için ter döktü.

Sınava ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt Koordinatörü Sabahattin Keleş, Peygamber Efendimizin örnekliğini anlamak, anlatmak ve yaşatmak için bu sınavların yapıldığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu yıl 8'incisini düzenledikleri Siyer Sınavının yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten Keleş, "Halkımız, milletimiz Peygamber Efendimize olan sevgisini alakasını her sene olduğu gibi bu sene de gösterdi. Kur'an-ı Kerim'in Ahzab süresinde, "Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.' diye buyruluyor. Onun için özellikle bu karanlık devirde karanlıktan aydınlığa çıkabilmemiz için Resulullah'ın tanınması gerektiğini, örnek edinilmesi gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Sınavın sloganı gibi, O'nu okuyup O'nu yaşıyoruz"

Müslümanlar için gerçekten çok güzel bir sınav olduğunu belirten Melike Akdoğan, "Öncelikle bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun diyorum, Küçükten-büyüğe herkesin katılabildiği bir sınav oldu. Sınavın sloganı gibi, O'nu okuyup O'nu yaşıyoruz. Çocuklarımıza O'nu anlatıyoruz. Günlük konuşmalarımızda dahi anlaşamadığımız ya da takıldığımız bir konuda hemen diyoruz ki Peygamber Efendimiz bu konuda şöyle bir karar vermişti." ifadelerini kullandı.

Siyer sınavına katılan çocuklar ise, "Sınavımız kolay geçti. Allah nasip ederse sınavda başarılı bir şekilde sorulan soruları cevapladık, güzel bir netice olacağız. Sınavı yapanlara teşekkür ederiz." ifadelerini kullandılar.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kurtala Temsilcisi Muhammet Yasin Güzel, "Allah nasip ederse her yıl, daha fazla gayret ederek Peygamber Efendimizin tanınması ve örnek alınması için bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Siyer Sınavına katılan ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.