Karanlıktan nura yolculuk video

Karanlıktan nura yolculuk video

slen Zimbabveli olan Terry Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonraki duygularını," Kendimi öyle hafif hissediyorum ki sanki uçuyorum

İNGİLTERE - Londra'da Müslümanlar arasındaki kardeşlik ve dayanışmayı görerek çok etkilenen aslen Zimbaveli olan Terry, Said-i Nursi camiinde Muhammed Hocanın rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Bilal adını aldı.

 

Müslüman olduktan sonra üzerindeki tüm ağırlıkların gittiğini ifade eden Terry, düşünerek Müslüman olduğunu ve çevresinin kınamalarına aldırış etmeyeceğini söyledi.

 

Yıllardır bir arayış içerisinde olduğunu belirten Terry, başta Said Nursi Camii cemaati olmak üzere Müslümanlar arasındaki birlik, dayanışma ve samimi duygular içerisinde kendisini hissettiren kardeşlik duygusundan etkilendiğini belirtti.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Terry, yıllardır Batmanlı Fadıl adlı Müslüman ile iş ortaklığı yapıyor ve Londra Metrosunda beraber çalışıyorlardı.

 

Londra metrosunda elektrik, ses ve görüntü sistemleri ile ilgilenen Terry, Londra'nın kuzeyinde faaliyetlerine yeni başlayan Said Nursi Camiinde ses sistemini arkadaşı Fadıl ile ücretsiz çalışarak yapmıştı.
Şahadet getirmeden önce Cami imamı Muhammed Hoca İslam itikadının temel prensiplerini Bilal'e bir bir açıkladı.Bilal, Hocanın açıklamalarını büyük bir dikkatle dinledikten sonra gönül rahatlığı ile imanın temel şartlarını bir bir kabul ettiğini belirtti.

 

Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olduktan sonra Terry ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

İşte Bilal ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi:

Üzerimden Dünyanın Ağırlığı Kalktı
Yeni bir Müslüman olarak ilk hislerinizi öğrenebilir miyiz?
Bilal
-Şuan ki duygularımı tarif etmem mümkün değil. Ama öyle bir hafif hissediyorum ki sanki uçuyorum. Adeta göklerde yada ayda olduğumu iliklerime kadar hissediyorum. Üzerimden dünyanın tüm ağırlığı uçtu gitti. Ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.


Özet olarak bize İslam'ı neden seçtiğinizi anlatır mısınız?
Bilal-
Beni en çok etkileyen unsurun sizler arasında Birlik beraberlik ve dayanışma olduğunu söyleyebilirim. Sizin dünyanız benim daha önce yaşadığım dünyadan çok çok farklı. Bundan sonra ben sizin bu dünyanızın bir parçasıyım artık.

 

İslam'ı Öğreneceğim

Şuan ki duygular içerisinde gelecek ile ilgili düşünce ve planınızı öğrenebilir miyiz?
Bilal
-Öncelikle Elimden geldiğince iyi bir Müslüman olmaktır. Hayatımın her anında topluma faydalı olacak işlerde gönüllü olarak rol almayı düşünüyorum. Bem artık bu Caminin, bu cemiyetin bir parçası olacağım. Bugünden itibaren gün gün, hafta hafta, ay ay bir bir İslamın temel prensiplerinden başlayarak dinimi öğrenmeye çalışacağım.

 

Her Türlü Tepkiye Hazırım

Dininiz değiştirerek İslam'ı seçmiş olmanızdan dolayı ne gibi tepkilerle karşılaşmayı bekliyorsunuz?
Bilal-
Kimin ne tepkiler göstereceği önemli olmamakla beraber, her türlü tepkiyle karşılaşmaya hazırım. Ben kararımı düşünerek verdim.

 

Önceden de Oruç Tutuyordu
Bilal ile ilgili Fadıl'ın düşüncelerini de sorduk.

Bilal'ı Müslüman olmaya götüren şartları yada süreci bizimle paylaşır mısın?
Fadıl-Bilal yaşadığı hayattan her zaman rahatsızlık duyuyordu. Oruç tuttuğumuz zaman kendisi de bizimle oruç tutarak hisslerimiz anlamaya çalışırdı. Günlerce üst üste oruç tuttuğu oldu. Bizim etkisi oldu, çevrenin etkisi oldu, eşinin etkisi oldu.

 

Bu Allah'ın bir Nimeti
Muhammed Hoca da duygularını şu sözlerle ifade etti:
'Hayatımda ilk defa böyle bir şeye şahit olduğum için Allah'a hamd ediyorum. Bunu da Allah'ın bir nimeti olarak üzerimde görüyorum. İnşaallah böylelerini daha çok göreceğiz. Çok güzel bir tablo, kendileri batılı bırakıp Hakkı seçtiler.'
(Tayyip Bakır-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.