Karayolları Müdürlüğü milletin parasını heba mı ediyor?

Karayolları Müdürlüğü milletin parasını heba mı ediyor?

On binlerce lira harcanarak dikilen ağaçlar, Karayolları Müdürlüğünün vurdumduymazlığı yüzünden kurudu.

Siirt Üniversitesi ile Ford Kavşağı arası alana orta refüjlere dikilen akça ağaç, Japon süs eriği, oya ağaçları, pembe çiçekli akasyalar Karayolları Bölge Müdürlüğünün sulama yapmaması nedeniyle kururken, on binlerce liranın da heba olmasına neden oldu.

2018 yılı Mayıs ve Haziran aylarında 250 TL’den başlayıp 400TL’ye varan fiyatlarla alımı gerçekleştirilen bakım, dikim ve sulama işlemleriyle birlikte tanesi yaklaşık bin TL’ye mal olan ağaçların sulanmadığından dolayı kuruması, vatandaşın parasının nasıl heba edildiğini gözler önüne sermektedir.

Bir kaç gün içinde geriye kalan ağaçların tümü kuruyacak

2018 yılında dikimi yapılan akça ağaçlar ile Japon süs eriklerinin hepsi kurudu, oya ağaçlarının da yarısı kurudu. Kalan diğer yarısı da kurumak üzere ve akasyalar da kurmaya yüz tutmuş vaziyette. Acil bir şekilde müdahale edilip sulama yapılmaması durumunda, bir kaç gün içinde geriye kalan ağaçların tümü kuruyacaktır.

17 yıl önce hazırlanan ve ilk duble yol olma özelliğine sahip Siirt-Batman Karayolu bitirilmemişken son olarak on binlerce lira maliyetle orta refüjlere dikilen ağaçların büyük çoğunluğunun kuruması, Karayolları Müdürlüğünü devletin parasını heba mı ediyor? sorusunu akıllara getiriyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.