Bitlis'te karayoluna ait enkazı belediye kaldırdı

Bitlis'te karayoluna ait enkazı belediye kaldırdı

Bitlis şehir merkezinde araç ve yayalar tarafından kullanılan caddeye, yaklaşık 4 ay önce düşen tonlarca ağırlıktaki kayaları karayolu kaldırmayınca, belediyenin iş makineleriyle enkaz kaldırıldı.

Karayollarının enkazını, belediye kaldırdı. Bitlis şehir merkezinde bulunan ve günde binlerce yaya ve aracın kullandığı Gazibey Mahallesi Said-i Kurdi Caddesi’ne, 26 Mart tarihinde tonlarca ağırlığında kayalar düştü.

Büyük bir facianın eşiğinden dönülen olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, facianın eşiğinden dönülmüştü. Daha önce de aynı yerde yaşanan olaylar nedeniyle “ihmal” iddialarını gündeme getirmişti. Son yaşanan olayda, 21 DN 254, 34 SA 4834, 13 AC 981, 13 AB 017 plakalı araçlar ise kayaların altında kalmıştı. Olayın üzerinde yaklaşık 4 ay zaman geçmesine rağmen kayaların kaldırılmaması ve yeni düşecek kaya tehlikesine karşı bir önlem alınmaması halkın tepkisine neden olmuştu.

Halkın tepkisi İLKHA tarafından gündeme getirilmişti. Olayın gündeme gelmesiyle birlikte belediye yetkilileri, kayaları kaldırmanın karayolların ait olduğunu ileri sürmüş, çarşı merkezinde uzun süre kayaların kaldırılmaması kendilerini de rahatsız ettiğini belirtmişlerdi.

Halkın tepkisine rağmen karayolları enkaz durumunda olan kayaları kaldırmayınca, gece saatlerinde belediyeye ait iş makinalarının yardımıyla şehir merkezinde olan kayalar kaldırıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler