Kardeş Der, Ergani’de İslam Şehitlerini andı video foto

Kardeş Der, Ergani’de İslam Şehitlerini andı video foto

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde İslam şehitlerini anma ve anlama etkinliği düzenlendi.

Ergani’de faaliyet yürüten Kardeş Der tarafından, Şubat ayı münasebetiyle İslam Şehitlerini anma ve anlama etkinliği düzenlendi.

Molla Mustafa Durgun ve Özkan Yaman’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğin yapıldığı salonun dört bir yanı şehitlerin resimleri ve veciz sözleriyle donatıldığı etkinliği,  bayanlar da yoğun katılımla izledi.

Kuran-i Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Molla Mustafa Durgun, şehitlerin örnek vasıflara sahip olduklarına değinerek, Dicle Üniversitesinde okurken 1993 yılında katledilen Abdulcelil Akbaş’tan söz etti.

Durgun, “Şehit Abdulcelil yanımda okudu. Ahlaklı, edepli hayâlı, hürmetli, çalışkan ve Allah’a (cc) bağlı bir kardeşimizdi. Ramazan ayında oruçlu iken şehit edildi. Şehit Abdulcelil Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde birinci idi. Başta Abdulcelil olmak üzere bütün şehitler kabiliyetli insanlardı.” İfadelerini kullandı.

Şehitlerin davasının, geride kalanlar tarafından sürdürülmesi gerektiğini belirten Durgun son olarak Şehid Ahmet ile ilgili şunları söyledi: “Şehit Ahmet pırlanta gibi bir gençti. Şehit Hüseyin Velioğlu Allah (cc) ona ve arkadaşlarına rahmet etsin, onlar bize bu çığırı açtılar. Canlarını bu aziz dava için verdiler. Bize düşen bu aziz şehitlerin davasını inşallah yere düşürmeyeceğiz. Allah’a, Resulüne ve bu şehitlere ahitlerimizi yenilemeye geldik. Size söz veriyoruz Ey Şehitler! Kanımızın son damlası kalıncaya kadar bu dava aziz kalacak.”  

“Rehberlerini şehit vermiş bir cemaat evinde oturamaz.”

Etkinlikte  konuşan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, şehitlerin seçilmiş kişiler olduğunu ve şehitlerden geriye ağır bir dava kaldığını  belirtti. Yaman konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Şehitlerden geriye bize çok ağır şey kaldı. Şehitler diyorlar ki, ‘madem biz canımızı verdik. O halde siz de bu iş için vaktinizi, enerjinizi verin. Çaba harcayın.’  İnanın rehberlerini şehit vermiş bir cemaat, bir dava evinde rahat oturamaz. Tembel tembel oturamaz. Camileri doldurmak zorundadır. Medreseleri şenlendirmek zorundadır. En azizlerini Allah yolunda kurban vermiş bir dava kitap okumadan, ilim öğrenmeden, koşturmadan, sohbete, davete gitmeden yapamaz. Kardeşlerinin en yiğitlerini Allah yolunda feda etmiş bir davanın fertleri uyanık olmak zorundadır.”

Özlem ajans sanatçılarının şehitleri konu alan ilahi ve ezgileri seslendirmelerinin ardından program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.