Kardeşi gibi ücretsiz kursla üniversiteye yerleşti

Kardeşi gibi ücretsiz kursla üniversiteye yerleşti

Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi’ne ait Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen açık öğretim kurslarına katılan kursiyerler aldıkları ders ile bir bir üniversiteyi kazanıyor.

Şehitkâmil Belediyesi Mithat Paşa Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen açık öğretim kurslarına katılan Fatma Hançerli, kardeşi gibi üniversiteye yerleşti.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı ‘Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi’ ile açık öğretim öğrencilerini diploma sahibi yaparken, öğrenciler istedikleri üniversite ve bölümlere hazırlanıyor.

Etüd Eğitim Merkezi’nde ücretsiz düzenlenen açık öğretim kurslarında başarılı olan Fatma Hançerli Konya Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nü kazandı. Kardeşinin de aynı ücretsiz kurslara katılarak, üniversiteye yerleştiğini anlatan Hançerli, kardeşinin kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

“Kardeşim bana ilham kaynağı oldu”

Daha önceleri kardeşinin kurslara katılarak üniversiteye yerleşmesinin kendisine ilham kaynağı olduğunu belirten Hançerli, “Ben de başarmak için geldim ve başardım. Üniversiteye gitmek isteyen veya açık öğretimde okuyan herkesin bu kurslara katılmasında fayda var. Sınavlarda çıkan tüm dersleri burada gördük. Benim eksiğim sayısal derslerde olduğu için ağırlıklı olarak sayısal dersler aldım. Matematik dersine karşı tamamen ön yargılıydım, yapamayacağımı düşünüyordum. Kendime hiç güvenim yoktu. Bu kursa geldikten sonra ön yargımı yenerek başardım.”dedi

Arkadaşından cesaret aldı

Şehit Kamil Belediyesi Mithat Paşa Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ücretsiz kursta sınava hazırlanan evli ve 2 çocuk annesi Kezban Tektaş da, ücretsiz kursta hazırlanarak üniversiteye yerleşen bir arkadaşından cesaret alarak kursa başladığını kaydetti.

Tektaş, “Belediyemizin açmış olduğu açık öğretim kursları bana büyük bir katkı sağladı. Eğer bu kurslara katılmamış olsaydım iki çocukla birlikte bu dersleri veremezdim. Kursumuza gelmeye başladıktan sonra dersleri rahatlıkla alıp, sınavlarda başarılı oldum. Ben burada ders görürken çocuklarımda anasınıflarında kreş eğitimlerini alıyorlar. Bu kursların tüm insanlara faydalı oldu. Yapamam diye bir şey yok.” Diyerek duygularını dile  getirdi.

Kendisinden önceki arkadaşının üniversiteyi kazanmış olmasının kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade eden Tektaş, “İlk başlarda üniversiteyi kazanacağıma inanmıyordum ancak arkadaşımızın üniversiteye yerleşmiş olması kendime olan güvenimi daha da artırdı. Hedefim önümüzdeki yıl üniversiteyi kazanmaktır ve tamamen üniversiteli olacağıma inanıyorum. Çocuk gelişimi bölümünde okuduğum için üniversitede de çocuk gelişimi bölümünü kazanacağım ”diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler