'Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz'

'Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz'

TÜMSİAD tarafından düzenlenen Sanayi ve Ticaret Fuarına katılan Bakan Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada PKK/HDP'nin son günlerdeki saldırılarına değindi.

GAZİANTEP - Gaziantep'te Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen, Sanayi ve Ticaret Fuarına (TÜMEXPO) katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada PKK/HDP’nin son günlerdeki saldırılarına değindi.

 

Bakan Yılmaz, “Kim ne yaparsa yapsın, kim neyi yıkmaya çalışırsa çalışsın, biz yapma ve inşa etmeye devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı biz, birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Bu tür olayları yapanlar ülkemizi, insanımızı belli yerlere sevk etmek için bunu yapıyorlar. Onların amaçlarını çok iyi anlamalıyız. Biz onların yaptıklarının tam tersini yapmaya devam edeceğiz. Onlar bizi nereye sevk etmek istiyorlarsa biz tam tersine hareket edip, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Kamusuyla, STK’larıyla, toplumun tüm unsurlarıyla birbirimize sarılarak, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştireceğiz.” dedi.

 

Ermenek'teki yaşanan iş kazasına da değinen Bakan Yılmaz, “Ermenek'te acı bir maden kazası yaşandı. Halen çalışmalar devam ediyor. Bütün imkânlar seferber edildi. Maden işçilerimize de dua ediyoruz. Böyle elim hadiselerin yaşanmamsını temenni ediyoruz. Bu noktada şunun altını çizmek istiyorum. Kanunlarımız ve düzenlemelerimiz oldukça ileri düzenlemeler. Fakat bu konular birazda uygulama ile ilişkilidir. Gerek iş dünyasının, iş adamlarımızın, gerekse de çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok daha fazla önem vermemiz gerekir. Bu iş bir maliyet olarak görünmemelidir. İş güvenliği noktasında alınacak önlemler, aslında bir yatırımdır.  Kaza ile ilgili detaylı çalışmalar mutlaka yapılacaktır. Önceliğimiz işçilerimizin kurtarılmasıdır. Fakat bu noktada kimin ihmali varsa bu mutlaka araştırılacaktır.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.