Kardeşlik Platformu’ndan Cizre’de iftar programı

Kardeşlik Platformu’ndan Cizre’de iftar programı

Ankara'da faaliyet yürüten Kardeşlik Platformu Şırnak'ın Cizre ilçesinde iftar programı düzenledi.

Cizre Öğretmen evinde düzenlenen iftar programına Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel,Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz, Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, Sağlık-Sen Şırnak Şubesi Başkanı Sıbgatullah Anmal, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Başkanı Kadri Özalp, Cizre Nuh Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özalp, HÜDAPAR Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin ile Cizre'de faaliyet yürüten STK temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

İftar programında akşam ezanının okunmasıyla Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz'ın yaptığı yemek duasının ardından oruçlar açıldı.

 Yemekten sonra kısa bir konuşma yapan Memur Sen Şırnak Şubesi Başkanı Abdullah Çatı, "Eğer insanlığın ve müslümanlığın yeri olan muhabbet tevhide dayanmıyorsa o zaman güzelliğe değil musibete sebep olur. Çünkü ancak imandan neşret eden muhabbetin neticesi kardeşlik olabilir. İnsan sosyal çevresinde imani hususlara lakayt kaldıkça nefisnin önünde boyun eğmeye mahkumdur. Bütün müminler kardeştir o halde kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allahtan korkun ki Allah ta size rahmet etsin." dedi.

Ardından Sevgi, Kardeşlik ve Dostluk Platformu adına konuşan Hayrullah Başer, " Bugün bizleri burada kılan şey sizlerle olan gönül beraberliğimizdir, inanç kardeşliğimizdir, kültür ve inanç kardeşliğimizdir. Aynı ülkenin aynı milletin ferdi oluşumuzdur. Biz buraya önceden oluşturduğumuz Sevgi, Kardeşlik ve Dostluk Platformu olarak daha çok eğitim, kültür ve bilimsel alanda çalışmalar yapan, insan eğitimi, genç eğitimine, akademik çalışmalara önem veren gayretler olarak devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Başer konuşmasında Suriye, Irak ve bölgede yaşananlardan dolayı rahatsız olduklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti.

"Güneydoğu Anadolu'daki, sizin bölgenizdeki olaylar doğrusu bizi rahatsız etti. Yani Ankara'da bizi rahat bırakmadı. Önce buralara gittik. Olayların artması üzerine ise aldığımız bir kararla dedik ki beraber kalıyoruz, duyarsız kalıyoruz. O zaman bu bölge ile ilgili bir çalışma yapalım ve şuna karar verdik; O bölgeye maddi bir takım desteği devlet  resmi kurumlar eliyle veriyor, hayır kurumları veriyor. STKlar ulaşmaya çalışıyor, serbest meslek grupları, mahalli idareler ulaşmaya çalışıyor ama biz o bölgeye bir şey götürmeden o bölgeyi birlikte ziyaret edelim diye düşündük. Diyarbakır ve Mardin'i ziyaret ettik. Vali, Başsavcı ve STK'larla diyalog kurduk.

Platformu yetkilileri iftar yemeğinden sonra Cizre'de faaliyet yürüten STK temsilcileri ile bölgede yaşananlar ve halkın mağduriyetlerini görüşmek üzere bir toplantı yaptı. (İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.