Karkamış’ın Türkyurdu mahallesinde hayat normale döndü video foto

Karkamış’ın Türkyurdu mahallesinde hayat normale döndü video foto

Suriye'nin Cerablus kenti sınırına sıfır noktada bulunan Gaziantep’in Karkamış ilçesine bağlı Türkyurdu Mahallesi’nde 4 gün önce atılan roketlerin ardından hayat normale döndü.

Suriye’nin Halep Şehrine bağlı Cerablus kenti ve 4 gün önce IŞİD’in kontrolünde bulunan Hilvaniye köyünden Karkamış ilçesine bağlı Türkyurdu Mahallesine atılan roketlerin ardından mahalle geçici olarak boşaltılmıştı.

Karkamış sınır hattı ile sınırın diğer tarafında IŞİD kontrolündeki Suriye’nin Cerablus kenti ve Hilvaniye köyü ile Karkamış ilçesinde yaşanan son gelişmeleri basın mensupları özel izinle yerinde inceleme fırsatı buldu.

Birçok yayın kuruluşundan yerli ve yabancı basın mensupları, sınır hattında haber çalışması yaparak son durum hakkında notlar aldı. Fırat Nehrinin doğusunda bulunan Köprü Batı Hudut Karakolu, Karkamış Gümrük Kapısı ve daha sonra da 4 gün önce saldırıya uğrayan Türkyurdu Karakolu ve Mahallesi’ne gelen basın mensupları, ilçede yaşanan askeri önlemleri ve saldırı sonrası normale dönen Türkyurdu Mahallesi’ndeki durumu görüntüledi.

Kuzeybatı Karakolunu sınırın diğer tarafında PYD ve IŞİD kontrolündeki bölgesi ile Suriye’nin Cerablus kentini sınırın sıfır noktasında inceleme imkânı bulan gazeteciler, daha sonra geçtiğimiz hafta IŞİD kontrolündeki Hilvaniye köyünden atılan roketlerin hedefi olan Türkyurdu Mahallesi’ndeki hudut karakolu ve IŞİD kontrolündeki Hilvaniye köyünü görüntüledi.

28 Nisan 2016 tarihinde Suriye’nin Halep şehrine bağlı Cerablus’un Hilvaniye köyünden Türkyurdu Mahallesi’ndeki hudut karakoluna atılan roketler askeri tankları isabet almıştı. Saldırının ardından Karkamış ilçesi sınırında konuşlu topçu birlikleri, Türkiye sınırına yakın noktalardaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD mevzilerini obüslerle vurmuştu.

Yaşanan paniğin ardından tedbir amaçlı boşaltılan Türkyurdu Mahallesi’nde yaşayanlar tedirgin olmuş ve bazı mahalle sakinleri komşu ilçe ve mahallere sığınmıştı. Yaşanan tedirginliğin ardından Türkyurdu Mahallesi’nde hayat tekrar normale döndü.

15 haneli mahallede hayat normale dönerken gazetecilere bir açıklama yapan Türkyurdu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aksoy, şu anda mahallelerinde bir sıkıntı olmadığını ve mahallelerinin boşaltılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

IŞİD kontrolündeki Suriye’nin Cerablus şehrinden Karkamış ilçesi sınır hattına 5 havan mermisinin atıldığını belirten Aksoy, köyde durumun sakin olduğunu söyleyerek, “Köyde rahatız. Şu an herhangi bir sıkıntımız yok. İşimize bakıyoruz. Köyün boşaltılması söz konusu değil. Köyde 15 hane bulunuyor. Askerler zaman zaman IŞİD’in bulunduğu köylere ateş açıyor. Saldırıların ardından sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.