Şehitler Kervanı Platformu, Karlıova şehitlerini anacak

Şehitler Kervanı Platformu, Karlıova şehitlerini anacak

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde PKK tarafından katledilen Şehit Cengiz Tiryaki ve Şehit Fethi Yalçın, Şehitler Kervanı Platformu tarafından anılacak.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 6-8 Ekim saldırılarının yaşandığı süreçte PKK tarafından katledilen Şehit Cengiz Tiryaki ve Şehit Fethi Yalçın, Şehitler Kervanı Platformu tarafından 22 Ekim Cumartesi günü anılacak.

Kobani bahaneli saldırılarda 20-22 Ekim tarihlerinde iki gün arayla Karlıova’sa Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki’nin şehit edildiklerini dile getiren Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik,  6-8 Ekim saldırılarının hem bölge hem Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki için anma programı düzenleneceğini belirten Çelik, şunları söyledi:

“6-8 Ekim saldırılarının devamında 19 Ekim’de Cengiz kardeşimizin evine saldırıp onu yaraladılar ve neticede 11 gün sonra kaldırıldığı hastanede şahadet şerbetini içti.  Şehit Cengiz’e saldırdıktan 2 gün sonra 22 Ekim’de Fethi Yalçın’a saldırarak onu şehit ettiler. Biz kardeşlerimizin şehit olmasından mübarek kanların akmasından dolayı bir üzüntümüz yoktur, bunu iftiharla söylüyoruz. Biz inanıyoruz ki onların kanı onları şehit eden dehakların oyunlarını bozmuştur. Bu katliamlardan sonra PKK ve yandaşları rahat yüzü görmemiş ve görmeyecektir Allah’ın izniyle. Bu nedenle biz de bu şehitlerimizi hatırımızda tutmak için cumartesi günü saat 18.00’de Karlıova’da bir araya geleceğiz.”

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.