Karlıova’da bir ambulans skandalı daha

Karlıova’da bir ambulans skandalı daha

Karlıova’ya bağlı Taşlıçay köyünde böbrek yetmezliği nedeniyle fenalaşan on yaşındaki çocuk, ailesi tarafından Karlıova Devlet Hastanesine getirilerek yapılan ilk müdahalesinin ardından ateşi yükselince Elazığ’a sevk edilmesi için 1.5 saat ambulans beklen

Karlıova’ya bağlı Taşlıçay köyünde ikamet eden Tekin Uçar adındaki vatandaşın böbrek yetmezliği hastası olan on yaşındaki çocuğu Osman Uçar fenalaşarak Karlıova Devlet Hastanesine getirilerek tedavi ettirilmek istendi.

Taşlıçay Köyünde ikamet eden Osman Uçar (10) adındaki çocuk böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle her gün 10 saat boyunca diyaliz makinesinde tedavi ediliyordu. Dün gece saatlerinde fenalaşan Uçar, babası ve köylüler tarafından apar topar Karlıova Devlet Hastanesi acil bölümüne getirildi.

Burada yapılan ilk müdahale sonrasında ateşi yükselen hasta  havale geçirince, acilen Elazığ’a götürülmek istendi. Hastanın götürülmesi için İlçede tek ekiple çalışan ambulansın başka bir hastayı Bingöl Devlet Hastanesine götürdüğünü ileri süren hastane çalışanları, (Ilıcalar) Hamamlar beldesinden başka bir ambulansın geleceğini belirttiler.

Bunun üzerine yetkililere tepki gösteren hasta yakınları, “Göz göre göre çocuğumuz ölüyor. Kocaman ilçede nasıl tek ambulans hizmet veriyor? Bu çocuğumuza bir şey olursa hesabını kim nasıl verecek?” diyerek tepki gösterdiler.

Bir buçuk saat yeni ambulansın gelmesini beklediklerini söyleyen Baba Tekin Uçar, “Ambulansı beklediğimiz anlarda çocuğumuz gittikçe fenalaşıyordu.” dedi.

Bir buçuk saat beklenen ambulansın gelmesiyle hasta Elazığ’a götürüldü.

Geçtiğimiz günlerde yine Karlıova ilçe merkezinde bıçaklı yaralanma sonucunda durumu ağır olan Filit Çakmak adındaki vatandaş, kırk beş dakika can çekişerek ambulansı beklemişti.

Çakmak’ın yakınları ambulansın gelmemesi üzerine sinir krizleri geçirerek duruma isyan etmişti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.