Karlıova’da elektrik çilesi

Karlıova’da elektrik çilesi

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Turgut Özal Mahallesi 32 Evler’de 2 yıldır yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle sakinleri, sorunlarına çare bulunmasını istedi.

Karlıova Turgut Özal Mahallesi 32 Evler’de iki yıldır yaşanan elektrik kesintileri mahalle sakinlerini çileden çıkardı.

Elektriklerin günlük yaklaşık 20 defa kesildiğini ileri süren mahalle sakinleri duruma tepki göstererek kesintiler olduğunda görevliler yerine, küçük çocukların, kendi kafalarından elektrik trafosunu açarak şalteri kaldırmalarından endişe duyduklarını söyleyerek, AKSA yetkililerin duruma sesiz kaldıklarını iddia etti.

Turgut Özal Mahalle Muhtarı Necatin Bingöl, “Her akşam elektrik kesintisi oluyor. Bunu yetkililere bildirmemize rağmen sorunlar çözülmedi. Elektrik kesintisi olduğunda  arıza servisine bildiriyoruz. Ekipler arızaya gelip bakacaklarını söylüyorlar. Aradan belli zaman geçtikten sonra gelip arızayı gideriyorlar. Arızaya kalıcı bir çözüm bulamadıkları için yarım saat sonra yine elektrik kesintisi meydana geliyor.” dedi.

Yetkililere seslenen Muhtar Bingöl, “Bir an önce bu elektrik sorununa kalıcı bir çözüm bulun. Bu çağda mahalle sakinleri sokak ortasında el feneri ile geziyorlar, sokak lambaları yanmıyor. Kesintiler sık sık olduğu için mahalle sakinleri trafoda bulunan şalteri kendileri kaldırıyor. Bazen küçük çocuklar bile gidip o şalteri kaldırıyorlar, o çocuklara bir şey olduğunda hiçbirimiz bunun altında çıkamayız. Buna bir çözüm bulunmadığı takdirde ilçe muhtarlarıyla beraber Enerji Bakanlığına durumu bildireceğiz.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Yaşar Kara, kesintilere tepki göstererek, “Günlük 20 defa giden elektrikler bizi artık çileden çıkardı. Elektriklerin sık sık gitmesinin nedeni şalterlerin atmasından dolayıdır. Büyük bir sorun değil şalteri değiştirme, ama yapmıyorlar. Yetkililerin bu duruma sesiz kalmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Alaattin Koç da, “İki yıldır bu sorunu yaşıyoruz, görevliler kalıcı bir çözüm bulmuyorlar, sadece gelip şalteri kaldırıp gidiyorlar ve onlar daha yerine varmadan elektrikler tekrar gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer mahalle sakini Orhan Bingöl ise, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Her gün defalarca giden elektriklerden dolayı evimizde sağlam cihaz kalmadı. Elektrik olduğu zaman da mahallede fener olmadan gidemiyoruz. Hiçbir sokak lambası yanmıyor ve birçok eksik lambalar var. Kesintiler olduğunda küçük çocuklar trafonun kapağını açarak kendileri şalterlerini kaldırıyor ve bu çok tehlikeli bir durum.”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKSA Karlıova Şefi Ercan Ateş, mahalledeki elektrik kesintisinin tek sebebinin aşırı yüklenme olduğunu ileri sürdü.

Ateş, açıklamasının devamında “Öncelikle kaçak kullanımım önüne geçmek için mahallede çatılardan geçen kabloları dışarı alacağız. Ondan sonra arıza giderilmezse farklı bir çözüm bulmaya çalışacağız. Eksik olan sokak lambaları tespit ettik, en kısa zamanda lambaları takacağız” dedi.İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.