Karlıova'da kar nedeniyle mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Karlıova'da kar nedeniyle mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar nedeniyle yolları kapalı kırsal kesimde bulunan 3 hasta, saatler süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Bingöl’de önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köy ve mezralarda mahsur kalan hasta vatandaşlar için harekete geçen UMKE ekipleri, saatler süren çalışmaların ardından hasta vatandaşları hastaneye ulaştırdı.

Edinilen bilgilere göre, Karlıova ilçesine bağlı Bahçeköy'de ateşi yükselen 11 yaşındaki Eyüp Şimşek ve aynı köyde ikamet eden böbrek yetmezliği hastası Şahin Bayram’ın aileleri durumu 112 Acil Komuta Merkezine iletti. Köyün yolunun kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekipleri, köye paletli ambulansla ulaştı. Ekipler, yanlarına aldıkları hasta Şimşek ve Bayram’ı yoğun bir çalışmadan sonra Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Öte yandan yine Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Sakaören köyünde ikamet eden böbrek yetmezliği hastası Kutbettin Kala'nın fenalaşması üzerine harekete geçen UMKE ekipleri, paletli araçla köye ulaştı. Daha sonra ekiplerin yanlarına aldıkları hasta Kala’yı Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırdığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler