"Karma eğitim sisteminden vazgeçilsin"

"Karma eğitim sisteminden vazgeçilsin"

2013-2014 Eğitim Yılının başlaması nedeniyle eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çeken Hani İrşad-Der başkanı Muzaffer Karavil, öğrencileri ve toplumu olumsuz yönde etkileyen "Karma eğitim" sisteminden biran önce vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR - Hani İrşad-Der başkanı Muzaffer Karavil, 2013-2014 Eğitim Yılı öncesi yaptığı açıklamada eğtimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencileri ve toplumu olumsuz yönde etkileyen "Karma eğitim" sisteminden biran önce vazgeçilmesi çağrısında bulunan Karavil, karma eğitim sisteminin zararlarına değinerek kız ve erkek okullarının ayrılması gerektiğini belirtti.

 

Kayıt döneminin başladığı bu zaman diliminde yeni eğitim-öğretim yılının tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dileyen Karavil, çocuklarını okula kaydeden velilere, 5'inci sınıfa geçmiş çocuklarını imam hatip ortaokuluna, lise 1'inci sınıfa geçmiş gençleri de imam hatip lisesine kaydetmelerini tavsiye etti.

 

Karavil, "Ayrıca imam hatip ortaokuluna kaydettiğimiz çocuklarımızı hafızlık kursuna yatılı olarak verebiliriz."Çocuklarımız imam hatip ortaokullarını bitirdiğinde; hem yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i öğrenecek hem de Anadolu veya öğretmen lisesine gidebilecek. Hem Hz. Peygamber'in hayatını öğrenebilecek ve fen lisesi veya imam hatip lisesine gidebilecek." ifadelerine yer verdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerini özellikle imam hatip liselerinin orta kısmını açması gibi projelerini desteklediklerini belirten Karavil, Allah'ın emri olan başörtüsü hususunda da gerekli hassasiyetin gösterilerek başörtüsünün ilköğretim dahil tüm yaş gruplarında serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

 

Karma eğitim sisteminin ahlaki çöküntü gibi birçok sorunu beraberinde getirdiğini söyleyen Karavil, karma eğitime artık son verilmesi gerektiğini belirtti.

Karma eğitimde istenilen netice ve verimin elde edilemeyeceğinin altını çizen Karavil, "Yapılan istatistiklerde, her yıl okullarda yaralamalara, cinayetlere varan yüzlerce ve belki binlerce vaka gerçekleşmektedir. Bunun en büyük sebebi karma eğitim sistemidir" ifadelerini kullandı.

 

İslam'ın ön gördüğü eğitim olmazsa dindar gençlik nasıl yetiştirilir? Diye soran Karavil, "Dindar bir nesil, dindar bir gençlik yetiştirmek istiyorsak, İslam'ın bize emrettiği şekilde eğitim ve öğretimimizi yapmak zorundayız." dedi (Ahmet Akyıldırım - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.