"Karma olmayan okul modelleri açılmalıdır"

"Karma olmayan okul modelleri açılmalıdır"

Mevcut eğitim sisteminin ihtiyaçları karşılamadığı için değiştirilmesi gerektiğini belirten Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Kendi inanç değerlerimize uygun eğitime geçilmelidir. Eğitim, öğrenci merkezli yürütülmelidir. Karma olmayan oku

DİYARBAKIR - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, mevcut eğitim sisteminin ihtiyaçları karşılamadığı için değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Toplumda fertlerin eğitime önem verdiği dönemlerde ekonomik ve sosyal gelişmelerin hızlı olarak yaşandığını söyleyen Bozan, bugünkü eğitim sisteminin ihtiyaçları karşılamadığına dikkat çekti.

 

“Eğitim, öğrenci merkezli yürütülmelidir”
Eğitim sistemindeki sıkıntıların çözümü için batıcı, materyalist ve taklitçi eğitimden vazgeçmek gerektiğini kaydeden Bozan, “Kendi inanç değerlerimize uygun eğitime geçilmelidir. Eğitim, öğrenci merkezli yürütülmelidir. Karma olmayan, alternatif okul modelleri açılmalıdır. Okullar, terbiye mekânları haline getirilmelidir. Ülkemizin sahip olduğu değerlere bağlı, yeni bir eğitim sistemi geliştirilmelidir. Çocuklarımızın, zihinlerini ve kalplerini, inanç değerlerimiz ile doldurmalıyız. İslam’ın tüm değerlerini öğretmezsek, dilek, temenni veya bir takım kanun tedbirleriyle çocuklarımızı yanlış yol ve alışkanlıklardan çevirmek mümkün değildir.” dedi.

 

İçi boşaltılmış bir İslam’la yetişmiş olan gençlerin suç makinesi haline gelebileceğini söyleyen Bozan, “Cezaevlerinin dolup taşmasının gerçek suçlusu, eğitim müfredatı ve bunu hazırlayan kadrolardır.” diyerek, eğitim müfredatının eğitimdeki önemine de değindi. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler