Gaziantep’te karnelerini alan öğrencilerin tatil sevinci

Gaziantep’te karnelerini alan öğrencilerin tatil sevinci

Gaziantep’te okullar 15 günlük yarıyıl tatiline girerken, Türkiyeli ve Suriyeli öğrenciler, karnelerini aldıkları ve tatile çıktıkları için çok mutlu olduklarını söylediler.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinde Gaziantep’te 67 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere 578 bin öğrenci karnesini aldı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken, Gaziantep’te Suriyeli öğrencilerde karnelerini kendi ülkelerinden alamamanın hüznünü yaşadı.

578 bin öğrencinin karne aldığı Gaziantep’te ülkelerinde yaşanan iç çatışmalardan dolayı Türkiye’ye yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları da tatile çıkmanın heyecanını yaşadı.

Karne almanın heyecanını yaşayan Türkiyeli ve Suriyeli öğrenciler, duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaştı.

Karnesini alan Suriyeli öğrencilerden Abbas El-İzzet, çok mutlu olduğunu belirterek, “Karnemi aldığım için çok mutluyum. Bize karne ve hediye verdikleri için çok sevindim. Karnem de çok iyiydi. Ben birinci oldum. Bize hediyeler verdiler, çok teşekkür ederiz. Okuma yazmayı zaten burada öğrendim. Türkçe konuşmayı da burada öğrendim. Arkadaşlarımı ve okulumu çok seviyorum.”dedi.

Karne sevincini yaşayan Betül Eryüzbaşı da, “Çok mutluyum ve karnemizi aldık. Arkadaşlarımı da çok seviyorum. Öğretmenlerimizin bizim üzerimizde çok hakkı var. Bize burada okuma-yazmayı öğrettiler. Tatilde de akrabalarımızı ziyaret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Derslerinin çok iyi olduğunu söyleyen İhsan Mustafa ve İsmail El- Ahmet, eğitim-öğretime Türkiye’de başladıklarını ve karne aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Suriye’de hiç okula gidemediğini belirten İhlas Said, “Karne aldığımız için çok mutluyuz. Arkadaşlarımı ve okulumu seviyorum. Karnemde güzeldi. Okuma ve yazmayı burada öğrendim. Suriye’de hiç okula gidemedim. Türkiye’de okula gitmeye başladım.” diye konuştu.

Esra Mustafa, Ayşe Ali ve Esma Hanifi ise, karne almanın sevincini yaşadıklarını belirterek, çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

İkinci dönem daha çok çalışacağını söyleyen Hakan Şimşek, "Ben biraz sevinçliyim. Çünkü ortalama 65 aldım. Ama ikinci dönem teşekkür belgesini bekliyorum. Bu dönem alamadım. İkinci dönem de daha başarılı olmak için daha çok ders çalışacağım. 15 günlük bir tatil yapacağımız için hüzünlüyüm. Tatilde de derslerime çalışacağım.”dedi.

Fatma Çevik de "Karne aldığım için mutluyum. Takdir belgesini az bir farkla kaçırdım. Ama ikinci dönem takdir alacağım. Bu dönem teşekkür belgesi aldım. Tatilimi ise arkadaşlarımla gezerek geçireceğim. İkinci dönem kendimi derslere daha çok vereceğim. Takdir belgesini alabileyim." ifadelerini kullandı.

Karne aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Dicle Demir de “Karnemizi aldığımız için çok mutluyuz. Önümüzde iki haftalık bir tatil var. Okuldan ve arkadaşlarımdan ayrı kalacağım için biraz üzgünüm. Tatilde daha fazla ders çalışmayı hedefliyorum. İkinci dönemde daha fazla karne notumu yükseltmek istiyorum. Derslerimde iyi olduğu için çok mutluyum.”diye konuştu.

Baran Erdem ise "Karnemizi aldığımız için mutluyuz. Notlarım iyiydi, teşekkür belgesi aldım." dedi.

Tatilini köyde geçireceğini söyleyen Berna Yıldırım, "Bugün çok mutluyum. Bir yandan da üzülüyorum. Çünkü okullar kapanıyor. Ben okula gelmeyi çok seviyorum. Bu son hafta dersler boş olmasına rağmen yine de ben okula geldim. Çünkü ben arkadaşlarımızı ve okulumu çok seviyorum. Burası bana huzur veriyor. Onun için çok mutluyum. Derslerim çok güzel. Takdir belgesi aldım. İnşallah bu başarılarımın devamını da getireceğim. Takdir belgesi almama en çok babam sevinir. Tatilimi de köyde geçireceğim.”ifadelerini kullandı.

İLKHA







































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler