Kasaplar: İthal et yerine hayvancılık desteklenmeli

Kasaplar: İthal et yerine hayvancılık desteklenmeli

Türkiye genelinde 2 zincir markette satılmaya başlanan ucuz et satışına tepki gösteren Adıyaman'daki kasaplar, ithal et yerine hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin 81 il ve ilçelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ithal edilen etin sadece 2 zincir markete satılmaya başlanması ile beraber kasaplardan gelen tepkiler sürüyor.

İthal et alımına tepki gösteren Adıyaman'daki kasaplar, ithal et yerine hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

İşyerinin camına astığı afiş ile vatandaşı yerli et tüketimi konusunda duyarlı olmaya çağıran kasap Aziz Torun, "1 kilogram Sırbistan eti yerine 750 gram yerli et al hem kasabına hem çiftçine sahip çık" diyerek dikkatleri yerli et tüketimine çekmeye çalışıyor.

İthal etin zincir marketlerde satışının haksız bir rekabet olduğunu dile getiren Torun, "Et satışlarımızın durmasının en büyük sebebi yurt dışından gelen ithal etlerin sebep olmasıdır. Burada bizi haksız bir durum ile karşı karşıya bırakıyorlar. Sanki bütün piyasayı biz belirliyormuşuz gibi. Hayvancılık yapanların yüksek fiyata hayvan sattıklarına kanaat getiriyorlar. Hâlbuki böyle bir durum yok. Türkiye’ye girişlerin yüksek olmasından dolayı et fiyatları da Adıyaman için şuan esnaflar arasındaki fiyat normal. Ama marketteki fiyatlar çok düşük; biz ile onlar arasında 10 lira, 20 lira gibi bir rakam oynuyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de et fiyatlarının yüksek olmasının sebebinin hayvancılığın yeteri kadar desteklenmemesinden kaynaklandığını savunan Torun, "Hayvancılık yapanlara destek verilirse yem fiyatlarına, elektrikten suyuna her şeyine hayvancılarımıza biraz destek olunsa biz şu anda etin fiyatında 10 lira ile onlar ile yarışabiliriz. 10 lira indirebiliriz. Ama şu an ki pozisyon itibari ile hayvancılık yapan zarar ediyor. Hayvancılık yapan haksız duruma düşüyor, biz haksız duruma düşüyoruz. Bizim burada işlerimiz kırılıyor. Biz burada et satamıyoruz, hayvancılarımız hayvan satamıyor." diye konuştu.

Esnaf olarak mağdur durumda olduklarını belirten Torun, yetkilerden sorun ve sıkıntılarının giderilmesi için yardım talebinde bulundu. (Cemil Özdaş – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler