Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Veliaht Prens verdi

Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Veliaht Prens verdi

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiği öne sürüldü.

Washington Post gazetesi, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'na (CIA) göre muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından verildiğini yazdı.

Bunun en önemli kanıtının da, Veliaht Prens'in kardeşi Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Halid bin Selman'ın, Kaşıkçı'yı evlilik işlemleri için bilinçli bir şekilde İstanbul'daki Başkonsolosluğa yönlendirmesi ve bunun güvenli olacağını söylemesi olduğu belirtildi.

CIA, bu yönlendirmenin Muhammed bin Selman'ın emriyle yapıldığının kesin olduğunu öne sürerken, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Fatima Beşen, Halid'in Kaşıkçı ile konsolosluğa gitmesi konusunda herhangi bir görüşme yapmadığını, CIA'in sonuçlarının "yanlış" olduğunu iddia etti.

Haberde, CIA'in Veliaht Prensin cinayetteki rolüne ilişkin incelemede yabancı ülkelerin elindeki bilgilerden de yararlandığı, telefon görüşmeleri ve ses kayıtlarının yanı sıra İstanbul'a giden 15 kişilik ekipteki bazı kişilerin İbn-i Selman ile doğrudan ilişkilendirdiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.