Kassam Birlikleri'nden Keskin Kılıç Operasyonu hakkında yeni bilgiler

Kassam Birlikleri'nden Keskin Kılıç Operasyonu hakkında yeni bilgiler

İzzettin Kassam Birlikleri, işgal ordusundan bir grubun Gazze'ye sızma girişimine karşı müdahalede bulunulması suretiyle sızmanın engellenmesi ve "Keskin Kılıç Operasyonu" olarak adlandırılan operasyon hakkında yeni ayrıntıları kamuoyuna duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri, işgal ordusunun 'özel birlikleri'nden bir grubun Gazze'ye sızma girişimine karşı İzzettin Kassam Birlikleri'nin müdahalede bulunması suretiyle sızmanın engellenmesi ve "Keskin Kılıç Operasyonu" olarak adlandırılan operasyon hakkında bazı yeni ayrıntıları kamuoyuna duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Kassam Birlikleri'nin sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "İşgal yönetimi direnişin gevşek davranacağını ve kendisinin bütün suçları karşısında sessiz duracağını sanıyordu" diyerek dünya kamuoyuna Keskin Kılıç Operasyonu'nun bazı ayrıntıları hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi.

"İşgal güçleri direnişe karşı dinleme cihazları yerleştirmek istedi"

Ebu Ubeyde basın toplantısında, "İşgal güçleri direnişe karşı dinleme cihazları yerleştirmek için Ocak 2018'de başlayarak Ekim 2018'e kadar çalışma yürüttü. Bundaki amacı Gazze'deki direniş elemanları arasındaki konuşmaları dinlemek amacıyla bir altyapı oluşturmaktı. Ancak direniş bunu birkaç kez boşa çıkardı." dedi.

İşgal yönetiminin tüm istihbarat girişimlerine rağmen işgalcilerin araçlarını tespit etmeyi başardıklarını belirten Ebu Ubeyde, işgal yönetiminin Gazze'nin geçiş kapılarını, özellikle de Kerem Ebu Salim kapısını Özel Birlikler'in cihazlarını sokmak için kullandığını belirtti.

Gazze'ye girenlerin kesinlikle işgalcilerin özel birliklerinde görevli komandolar olduğunu kaydeden Ebu Ubeyde, "Hazırlıklı idiler. Gazze'de oturanlara verilen sahte kimlikler kullanmışlardı. Birliğin elemanlarından biri uluslararası bir kurumun şemsiyesi altında Gazze'ye birkaç kez girmişti. Söz konusu operasyonun amacı da direnişin özel iletişim araçlarını dinlemek için cihazlar yerleştirmekti. Hazırlıklar ise birkaç ay öncesinden başlatılmıştı. Teknik cihazları, lojistik malzemeleri ve özel arabaları Gazze'ye açılan kapıları kullanarak kaçak yollarla sokmuşlardı. Bunun için özellikle de ticari malzemelerin ve insanî ihtiyaç maddelerinin sokulduğu Kerem Ebu Salim kapısını kullanmışlardı. Bunları, şu an güvenlikle ilgili birtakım gerekçelere binaen açıklamadığımız bazı yerlere yerleştirmişlerdi." ifadelerini kullandı.

"15 kişiden ibaret olan ve hepsi siyonist askerlerden oluşan komandolar"

"Olay gününün akşamı ortalama on beş kişiden ibaret olan ve hepsi siyonist askerlerden oluşan komandolar girdi. Bunların arasında içeriden bir casus yoktu. Sisten yararlanarak engebeli bir bölgede sınıra yerleştirilmiş tellerin arasından girdiler. Askeri teçhizatlarını yanlarında bulunduruyorlardı ve hazırlıklı idiler." diyen Ebu Ubeyde, şöyle devam etti:

"Gazze'de yaşayan gerçek ailelere ait kimlikler taşıyorlardı. İşlerini kamufle etmek için de bir hayır kurumuna ait evraklar taşıyorlardı. Evraklarını kullanarak Han Yunus çevresinde turistik bir kamarayı kiralamışlardı. Birlik işlerini gerçekleştirmek için harekete geçtiğinde İzzettin Kassam Birlikleri'nden güvenlik elemanları şüphelenerek itirazda bulundu ve Han Yunus'un doğusunda siyonist grubun komutanını taşıyan aracı takip etti."

"Onların komutanları hemen olay yerinde öldürüldü"

Ebu Ubeyde, "Nur Bereke ve Kassam Birlikleri'nin istihbarat komutanları, söz konusu gruptan şüphelenerek onları gözaltına almak istediler. Kassam devriyesi harekete geçince siyonist özel komandolar silah çekti ve ateş ettiler. Bu saldırı komutan Nur Bereke'nin ve mücahitlerden Muhammed El-Kurra'nın şehit olmasına neden oldu. Buna Kassam mücahitleri de silahla karşılık verdi ve onların komutanları hemen olay yerinde öldürüldü. Bir askerleri de yaralandı. Kassam Birlikleri bölgeye takviye güç yetiştirinceye kadar siyonistler ölen komutanlarının cesedini ve yaralanan askerlerini alıp olay yerinden kaçtılar. Kassam mücahitleri onları takibe başladı. Gazze'nin bütün doğu bölgelerinde de tedbir alındı. Bu sırada işgal güçleriyle çatışma oldu ve işgal uçakları havadan saldırı düzenledi." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler