Kassam Tugayları İsrail İHA'sını düşürdü

Kassam Tugayları İsrail İHA'sını düşürdü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı silahlı milislerin, Gazze hava sahasında uçan İsrail'e ait bir insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı silahlı milislerin, Gazze hava sahasında uçan İsrail'e ait bir insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, milisler uçaksavar kullanarak gerçekleştirdikleri saldırıda bir insansız hava aracını vurdu. Hava aracı Gazze'nin batısındaki Er-Rimal bölgesine düştü.

İsrail makamlarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Kudüs'te saat 19.00'da roket saldırısına karşı erken uyarı sirenleri çalmaya başladı.

Kent merkezinde 1,5 dakika süren siren sesinin ardından büyük bir patlama sesi duyuldu. Sirenle birlikte şehir içindeki sokaklarda insanlar arasında kısa süreli panik gözlendi.

İsrail ordusundan AA muhabirine yapılan açıklamada, atılan roketin nereye düştüğünün araştırıldığı ifade edildi.

Kudüs'e önceki gün 4 roket atılmış, bunlardan 2'sinin havada "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği, 2'si de şehir dışındaki insansız bölgeye düştüğü açıklanmıştı.

Kassam Tugayları İbranice internet sitesi açtı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İbranice yayın yapacak bir internet sitesi açtığı bildirildi.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, açılan sitenin direniş örgütlerine ait siteler içinde İbranice yayın yapacak ilk site olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Yenmiş ekin yaprakları" ismini taşıyan sitede Gazze'de yürütülen operasyonla ilgili haber, rapor, video, açıklama, ölen ve yaralananlar ile İsrail ordusunun meydana getirdiği yıkımı anlatan fotoğrafların yayımlanacağı belirtildi.

Öte yandan, Kassam Tugayları Gazze sınırında İsrail ordusuna ait bir tankı hedef aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, tanksavarla yapılan saldırı sonucu Gazze'nin kuzeyindeki bir tankın hedef alındığı ifade edildi.

"Hamas ve İslami Cihad'ın elinde binlerce roket var" iddiası

Gazze'deki direniş hareketlerinin operasyonun başlangıcından bu yana İsrail'e 690'dan fazla roket attığını duyuran İsrail ordusu, hazırladığı raporda Hamas'ın 6 bin, İslami Cihad'ın ise 5 bin 500 rokete sahip olduğunu iddia etti.

İstihbarat bilgisine dayanılarak hazırlanan raporda roketlerin türlerine göre, Hamas'ın elinde, yerel yapım ve Gazze dışından gelen 15 kilometre menzilli 3 bin, Grad model 20 kilometre menzilli 400, gelişmiş Grad model 45 kilometre menzilli bin 200, 400'den fazla orta menzilli, 80 kilometre ve 100 ila 200 kilometre arasında değişen menzillere sahip çok sayıda roket bulunuyor.

İslami Cihad'ın elinde ise yerel yapım ve dışarıdan gelen 15 kilometre menzilli yaklaşık 2 bin, 20 kilometre menzilli yaklaşık 400, 45 kilometre menzilli 700, 100'den fazla orta menzilli ve 80 kilometre menzilli çok sayıda roket bulunuyor.

İsrail ordusunun hazırladığı raporda, diğer direniş hareketlerinin de yerel ve Gazze dışından olmak üzere 15 kilometre menzilli yüzlerce, yine yerel ve Gazze dışından olmak üzere 45 kilometre menzilli onlarca rokete sahip olduğu belirtiliyor.

Raporda ayrıca Gazze'deki direniş hareketlerinin binlerce tanksavar, yüzlerce havan topu ve çok sayıda gelişmiş tanksavara sahip olduğu ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.